Serie A premiär: Debut för nya Genoa
Nu börjar det!

Serie A premiär: Debut för nya Genoa

Genoa kommer till Udine med en mängd nya spelare och man vet inte vart man står. Man möter ett Udinese som snarare är raka motsatsen.

Genoa med far och son Preziosi i spetsen som har gott fram som en slåttermaskin på mercaton och man har köpt allt man velat ha. Man har till och med spelat i samma mercatoliga som Juventus (Aquilani) och Milan (Boateng). Hur som helst är det nu det börjar och kan Gasperini få ordning på alla nya spelare direkt? På pappret ser det äckligt bra ut då Genoa har sin starkaste trupp på över hundra år. Denna match känns enormt oviss på förhand, för ingen vet hur bra Genoa egentligen är. Men hittar Toni tillbaka till sin gamla superform och Veloso och co levererar som förväntat kan detta bli en säsong att minnas till fornstoradagar. Läs gärna min vän Lorenzo Medicis underbara rapport om Genoa. Jag började nästan gråta när jag drunknade i alla fina komplimanger!

Gasperini har tagit ut en 20 mannatrupp som åker till Udine:

PORTIERI: 1 Eduardo, 73 Scarpi, 88 Perin.

DIFENSORI: 4 Criscito, 3 Dainelli, 24 Moretti, 16 Ranocchia, 5 Tomovic.

CENTROCAMPISTI: 20 Mesto, 77 Milanetto, 18 Rafinha, 7 Rossi, 42 Veloso, 36 Zuculini.

ATTACCANTI: 22 Destro, 8 Palacio, 10 Palladino, 17 Rudolf, 14 Sculli, 9 Toni.

Med tanke på att Criscito och Palladino varit skadade och att Bocchetti är på väg till Rubin Kazan så är det svårt att sia om laguppställningen. Även Chico är borta p.g.a av skada och Rossi har haft feber tidigare i veckan. Men en tänkbar uppställning är denna:

                               Eduardo

         Ranocchia – Dainelli – Moretti

    Rafinha – Milanetto – Veloso – Rossi

                Palacio – Toni – Sculli

Milanetto har spelat från start på slutat och förväntas starta trots den hårda konkurrensen på mitten. Rossi kan ta Criscitos plats ifall han nu inte Criscito spelar. Uppdaterat: Nu verkar det som om Criscito kommer till start och Rossi tar därmed Milanettos plats centralt.

Udinese ska man aldrig underskatta då de i sina bästa dagar kan slå vilket lag som helst. Med Di Natale kvar i laget på topp och ett fin fint innermittfält som kommer att sätta Genoa på hårda prov. Det kommer garanterat bli en offensiv och öppen match. Varningens finger på Candreva ifall han spelar. Gazettan har han på bänken I sin startuppställning.

Genoa har blandade resultat i sina premiärer sedan återkomsten i Serie A. Jag kom ihåg debutsäsongen när vi mötte Milan som jag hade höga förväntningar inför, men vi förlorade med dunder och brak med 3-0 hemma på Marassi. Året efter förlust med 1-0 borta mot Catania och förra året vinst med 3-2 hemma mot Roma.

Ska det bli ett nytt målfyrverkeri imorgon?

Tid: 18:00
Plats: TV4 Sport
Dricka: Pepsi med massor av is!

FORZA GENOA!

GRADINATANORD2010-08-27 22:23:00
Author

Fler artiklar om Genoa