Inför Genoa-Chievo: Hemmapremiär på Marassi *uppdaterad*
Äntligen är det dags för de rödblå att inta Marassi igen

Inför Genoa-Chievo: Hemmapremiär på Marassi *uppdaterad*

Sommarsegheten håller på att lämna Genua som förbereder sig för säsongens första hemmamatch.

Dags för hemmapremiär. Säsongen startade förvisso egentligen redan för två veckor sedan men starten smög sig lite förbi oss alla. Kanske beror det på att folk fortfarande var på semester under ligapremiären, kanske beror det på att det blev uppehåll direkt efteråt, kanske beror det på något helt annat. I veckan har dock insikten om att det nu är dags på riktigt smugit sig in i folks medvetande på allvar och återigen snackas det fotboll överallt. På bussarna, på stranden, i barerna är den startande fotbollssäsongen samtalsämnet framför alla andra. Staden är förstås full av hobbytränare som vet precis hur laguppställningen på söndag borde se ut. 

Fast den enda som vet det är mister Gasperini som i skrivande stund har stängt in sig med laget på träningsanläggningen i Pegli för att finslipa de sista detaljerna inför söndagens match mot Chievo. Återstår att se vad han kommer fram till efter dagens träning. 

Läget i Genoa:
Genoa inledde säsongen med en bortaseger mot Udinese och naturligtvis är förhoppningarna stora för att även hemmapremiären ska innebära vinst. Gasperini har som vanligt hållit låg profil när det gäller uttalanden om hur det går på söndag men han har i alla fall sagt att han tror på det här laget och att han känner sig lugn. 

Toni har återupptagit träningen men följer fortfarande ett eget program och tränar alltså inte med resten av laget. Chico och Kharja är däremot tillbaka i träning med den övriga truppen även om båda två fortfarande hålls under uppsikt och det är ännu inte säkert om de är aktuella för spel i helgen. Palladino beräknas vara borta en månad på grund av vänsteraxeln som kräver operation. Slutligen är Jankovic fortfarande i rehabträning och alltså inte tillgänglig för spel. 

Läget i Chievo:
Chievo startade med en hemmaseger mot Catania i säsongspremiären. Inför matchen mot Genoa sägs laget ha satsat mycket på taktik, Gasperini sa i en intervju i dagarna att det är just det som Genoa måste se upp med när det gäller Chievo. Laget har inte genomgått stora förändringar sedan förra säsongen så de är samspelta och förväntas satsa väldigt mycket på taktikspel. 

Chievo kommer till Genua utan anfallarna De Paola och nyligen handopererade Thereau. 

Så hur går det då? Jag brukar vidskepligt avstå från att förutspå resultat men jag delar Gasperinis optimism. Jag har också en bra känsla inför morgondagen. 

I dessa tider av förändringar vad gäller matchtider i Serie A drar undertecknad en bakåtsträvande suck av lättnad över att helgens match spelas på den klassiska tiden 15.00 på söndag. 

Sammanfattningvis alltså:
Genoa-Chievo
Var: Stadio Luigi Ferraris, Genua
När: Söndag 12 september 15.00

Uppdatering:
Laget som är uttagen till matchen imorgon:


Målvakter: Eduardo, Scarpi
Försvar: Chico, Dainelli, Kaladze, Moretti, Ranocchia
Mittfält: Criscito, Kharja, Mesto, Modesto, Milanetto, Rafinha, Rossi, Veloso, Zuculini
Anfall: Destro, Palacio, Rudolf, Sculli

Susann Silander2010-09-11 15:08:00
Author

Fler artiklar om Genoa