Genoa-Chievo 1-3: Förlust i hemmapremiären
Trots den allmänt skakiga matchen gjorde Destro i alla fall en bra debut

Genoa-Chievo 1-3: Förlust i hemmapremiären

Söndagen i Genua bjöd på strålande sol och tyvärr något mindre strålande fotboll.

Genoas startelva:
Eduardo, Ranocchia, Dainelli, Kaladze, Rafinha, Rossi, Milanetto, Criscito, Sculli, Destro, Palacio 

På bänken: Scarpi, Chico, Veloso, Moretti, Mesto, Kharja, Rudolf 

Chievo ställde upp med:
Sorrentino, Sardo, Andreolli, Bostjan, Mantovani, Luciano, Rigoni, Marcolini, Bentivoglio, Pellissier, Moscardelli 

På bänken fanns också: Squizzi, Frey, Mandelli, Guana, Bogliacino, Granoche, Fernandes 

Förväntningarna var höga inför hemmapremiären på Marassi. Ny säsong, nya friska tag! Till en början såg det också ut som att det var det som gällde. På grund av att Toni fortfarande inte är i spelform fick Destro spela från start och han var på hugget direkt. Matchen hann bara bli sex minuter gammal innan Destro presenterade sig för Sorrentino i Chievos mål genom att göra 1-0. Något senare försökte Sculli fördubbla ledningen men då var Sorrentino med och rensade undan bollen. Genoa såg ut att ha ett stabilt grepp om matchen men sedan började Chievo smyga sig in i leken allt mer. Medan första halvlek gick mot sitt slut var det Genoa som tappade fart medan Chievo körde på för fullt, något som gav resultat. Just innan domare Pierpaoli blåste av för paus kvitterade Moscardelli till 1-1

Efter pausen fick Ranocchia stanna i omklädningsrummet och ersattes av Kharja. Genoa inledde andra halvlek med att Kharja och Criscito skapade en farlig situation som Sorrentino dock lyckades rensa undan till en hörna som inte ledde till några farligheter. Spelet fick sedan avbrytas ett tag efter att Sculli och Andreolli skallat ihop ordentligt, men det var ingen fara med någon av dem. I elfte minuten kom nästa mål, tyvärr även det signerat Chievo. Den här gången var det Marcolini som nickade in en boll förbi Eduardo som inte alls verkade hänga med i spelet och därmed var 1-2 till gästerna ett faktum. Moralen sjönk snabbt hos Genoaspelarna, som inte längre lyckades få igång sitt spel ordentligt. Milanetto fick gå av planen och ersattes av Veloso med uppmaning om att styra upp spelet. I stället hann han bara in på planen innan han två minuter senare snubblade bort sig och tappade bollen till Rigoni som kunde passa den till Pellissier som snabbt fixade 1-3. Strax efteråt var Pellissier nära att göra ytterligare ett mål men den här gången stoppades han av Kaladze. De tio sista minuterna av matchen fick Rudolf komma in på Destros plats. Han lyckades faktiskt göra ett mål som dock dömdes bort för offside. Avslutningsvis försökte både Rossi och Criscito putsa till Genoas siffror men Sorrentino hade koll på läget och matchen slutade alltså med siffrorna 1-3. 

Ordentlig förlust och dystra miner i Genoa denna dag alltså. Edoardo fick beröm för sitt spel inledningsvis men sedan måste något ha hänt. Beröm utdelas också för Destros insats, hans debut måste anses som helt klart godkänt. Totalt sett känns det dock som att Gasperini får skaka om laget lite inför fortsättningen. Moralsvackan som drabbade Genoa i andra halvlek är tyvärr något vi sett förut och den brukar inte leda till något positivt. Jag hoppas den attityden läggs till arkivet tillsammans med dagens match och så vänder vi blickarna framåt. Nästa helg är det en ny match.

Slut för idag, tack för idag. Grattis till segern Chievo.

Susann Silander2010-09-12 18:16:00
Author

Fler artiklar om Genoa