Genoa – Fiorentina 1 - 1: Frey räddade Viola
Frey stor matchhjälte på Marassi!

Två lag med dåligt självförtroende möttes ikväll där bortalagets målvakt fick agera matchhjälte.

Båda lagen har börjat säsongen trevande och Genoasfans krävde bättre spel och vinst idag i hemmamatchen mot Fiorentina. Genoa har i de tidigare matcherna spelat mestadels med en fyrbackslinje. Idag bytte Gasperini tillbaka till sitt hederliga 3-4-3.

Genoa ställde upp med:

Eduardo

Chico – Dainelli – Ranocchia

Mesto – Kharja – Veloso – Criscito

Palacio – Toni – Sculli

Fiorentina började matchen bäst genom att göra 0-1 ganska tidigt genom Gilardino. Efter det började min stream fungera och det jag såg var en massiv Genoa press under hela halvleken. Mesto kvitterade tämligen omgående efter en fin passning från Veloso. Fiorentina hade stundtals svårt att komma över mittlinjen. Genoas spel påminde lite om fornstora dagar och det var en klar uppryckning från tidigare matcher. Sen är det svårt att veta ifall det var Genoa som var bra eller ifall det var Fiorentina som var dåliga. Hur som helst bombarderades Frey med skott och han gjorde den ena superräddningen efter den andra.

I den andra halvleken blev matchen betydligt jämnare och Fiorentina stack upp ibland och hade bland annat ett skott i stolpen efter att Eduardo och Criscito krockat i straffområdet. Men även i denna halvlek så fick Frey briljera med mycket fina parader och det var Genoa som var klart närmast segern i denna match

Några saker i punktform:

• Veloso blandar och ger, men han börjar ta för sig mer och mer och idag tog han tag i Genoas mittfält på ett bra sätt, speciellt i första halvlek.

• Chico fick förtroende från start och imponerade med sitt lugna och förståndiga spel.

• Jag har aldrig varit förtjust i Violas lila tröjor men idag saknade jag dem för bortalagets dress var snuskigt fula i helgult. Såg ut som elva små kycklingar på planen.

• I första halvlek var Genoas högerkant (Chico, Mesto och Palacio) mästerlig och Fiorentinas vänsterkant (Pasqual och Vargas) motsatsen.

• Bra tryck på Marassi ikväll där sångerna från GradinataNord mullrade bra långt innan match.

Nu väntar Milan och jag tror faktiskt att Genoa kan bli en finne i röven på Rossoneri!