47 kilometer till fots för Hellas
Fyra butei på vandring för Hellas. Foto från L´Arena.

47 kilometer till fots för Hellas

“Om vi håller oss kvar går jag till Bentegodí”. Det som till en början verkade vara ett hopplöst löfte från en desperat supporter blev istället till en vacker pilgrimsfärd för de gulblå färgerna.


När läget såg som mörkast ut slängde en av de fyra vännerna Simone, Gianluca, Michele och Marco ur sig att han skulle gå till Bentegodí om Hellas höll sig kvar i Serie A. Det som där och då såg hopplöst ut blev verklighet och vännerna bestämde sig för att genomföra promenaden från  Villa Bartolomea till Verona och Bentegodí tillsammans. En promenad på 47 kilometer.

Skavsår och sommarvärme
-Resan gick upp och ner precis som Hellas säsong. Utöver värmen mitt på dagen som gjorde oss riktigt andfådda och trötta så är ingen av oss vana att gå så långt så det smärtade en hel del från olika skavsår längs vägen. Men precis som vårt kära Hellas så vägrade vi att ge upp. Vi fick också mycket stöd från Hellas-familjen under vägen, berättade en av vännerna.

"Ingen pizza på ett år"
Efter 10 timmar och 27 minuter var de fyra vännerna till slut framme vid Stadio Bentegodí, där de sedan många år sjungit fram Hellas från Curva Sud, och glädjen var nästan lika stor som efter Hellas mirakulösa salvezza. Och i glädjeyran som uppstod avlades ett nytt löfte av en av vännerna: “Om Hellas håller sig kvar ska jag inte äta pizza på ett år".

Niclas Ekström2023-07-13 10:45:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora