Barak räddade poäng på straff: ”Jag var lugn”
Antonin Barak blev stor matchhjälte för Hellas i Udine.

Barak räddade poäng på straff: ”Jag var lugn”

En virrig nykomponerad startelva höll stången i tre minuter i Udine innan hemmalaget tog ledningen. Till andra halvlek byttes de ordinarie spelarna in och Hellas tog sig in i matchen och hittade till slut kvitteringen genom en stensäker straff av Barak.

-Att spela i Udine är alltid svårt eftersom de är fysiskt starka och stänger ytorna väl. Vi fick kämpa hårt, framförallt i första halvlek. Montipò gjorde två svettiga räddningar som gjorde att vi höll oss kvar i matchen, analyserade matchvinnaren efter slutsignalen.

Hellas startade matchen med hela sex nya spelare i startelvan jämfört med senaste matchen mot Lazio. Och det var också ett desorienterat Hellas som åkte på en snyting redan efter tre minuter.

Antonin Barak var en av de ordinarie spelarna som var med från start i Udine igår. Och den tjeckiske mittfältaren visade vägen för Hellas denna kväll. Genom sitt uppoffrande spel så ordnade han till slut en straffspark i 83:e minuten, som han utan att tveka klev fram och pangade upp i nättaket.

-Jag har ett  bra självförtroende så jag var lugn inför straffen, förklarar matchhjälten och utvecklade sedan hur han trivs i laget.

-För mig är det mycket viktigt att känna förtroendet. I den är klubben jobbar man bra. Laget är ödmjukt och det ger mig lugn. Jag känner mig inte oumbärlig, allt beror på mig själv. Jag har en vinnarmentalitet och jag hoppas att jag har mer att ge till den här klubben.

Nästa stopp för Atonin och hans lagkamrater är den gamla damen på Bentegodi innan det bär av ner till Neapel. Minst sagt svåra nötter att knäcka men det känns som att ingen uppgift är omöjlig för detta Hellas.
 

Niclas Ekström2021-10-28 10:45:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora