Baroni om nya uppdraget i Hellas: “Jag är entusiastisk”
Marco Baroni ser fram emot återkomsten till Bentegodí. Bild:hellasverona.it

Baroni om nya uppdraget i Hellas: “Jag är entusiastisk”

-Supportrarna skapar en speciell atmosfär och det är ett prestigefyllt tränaruppdrag. Jag är entusiastisk att få återvända till Hellas Verona och tackar president Maurizio Setti och sportchef Sean Sogliano för förtroendet. Tillsammans med övriga i klubben kommer jag göra allt varje dag för att vi ska göra en bra säsong, säger nya Hellas Verona-tränaren Marco Baroni i sin första officiella kommentar till klubben.


Baroni kommer senast från två fina säsonger med Lecce där han först lyckades ta upp Salento-laget i Serie B och sedan klarade  “la salvezza” i Serie A föregående säsong.

Baroni har ett förflutet i Hellas både som spelare och tränare. Mellan 1995 och 1998 spelade han 29 matcher för Gialloblú i Serie A, Serie B och Coppa Italia och nätade nio gånger. Han var även assisterande tränare till Alberto Malesani säsongen 2002/03.

Förutom framgångarna i Lecce sticker säsongen 2016/17 ut i Baronis tränar-CV då han tog Benevento till Serie A efter vinst i playoff.

Florensfödde 59-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 30 juni 2024 med option på ytterligare ett år.

Niclas Ekström2023-07-09 21:16:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora