Bonazzoli sänkte Empoli i premiären
Bonazzoli behövde sex minuter för att presentera sig för sina nya supportrar. foto:hellasverona.it

Hellas fick en smakstart på Serie A-säsongen när laget bortaslog Empoli med 0-1 tack vare en storspelande Montipó och en cynisk Bonazzoli.

Lorenzo Montipó fick tidigt visa framfötterna i matchen. Först på Marins skott som han styrde i ribban och kort därefter när Caputo tog avslut i straffområdet. I slutet av första halvlek var det istället Ngonge som tog sig in i Empoliboxen men utan att få till avslutet.

Hellas spelade upp sig i andra halvlek och när anfallstrion Ngonge, Folorunsho och Mboula fick ge plats åt Saponara, Bonazzoli och Djuric blev Gialloblú spetsigare. Det dröjde inte heller länge innan gästerna kunde utnyttja Empoli-målvakten Capriles obeslutsamhet när han gick ut på en hörna. Nyförvärvet och måltjuven Federico Bonazzoli höll sig framme och målade efter bara sex minuter i sin nya klubb.

Montipó fick återigen agera matchvinnare i 84:e minuten när hemmalagets Baldanzi tvingade Hellasmålvakten till en fin parad. Men närmare en kvittering än så kom inte Empoli.

Istället var det Hellas som i matchens sista minut var nära att utöka ledningen efter att Djuric nickskarvat till Bonazzoli som avslutade på volley men Caprile i Empolikassen stod för en fin räddning.

Hellas och de över 1000 butei som var på plats för att stötta laget fick ta med sig alla poängen hem till Verona. Tre blytunga poäng mot en direktkonkurrent om Serie A-kontraktet. En riktig smakstart för Baroni och hans mannar.

HELLAS VERONA (3-4-2-1): Montipò; Coppola, Magnani, Dawidowicz; Terracciano, Hongla, Duda (88' Amione), Doig (88' Cabal); Folorunsho ( 69' Saponara), Mboula (69' Bonazzoli); Ngonge (69' Djuric)
Avbytare: Berardi, Perilli, Joselito, Patanè, Cisse, Cazzadori
Tränare: Marco Baroni