Covid 19: Tio positiva inför matchen mot Spezia

Covid 19: Tio positiva inför matchen mot Spezia

Hellas Verona har drabbats av covid och matchen mot Spezia på torsdagen riskeras att ställas in.

Covidstorm träffar Hellas Verona just nu. Hela åtta spelare och två tränare har testats positivt igår tisdag och vårsäsongsstarten borta mot Spezia riskeras att ställas in.
Officiellt har laget bara kommit ut med ett namn - backen Magnani. Resten är mörkat. 

Problemet är inte bara hos Hellas, även Spezia dras med fyra fall just nu och det är upp till ASL - italiens hälsovårdsnämnd - att bestämma om hur det vill göra.
Som läget är nu så blir matchen av men risken är att det eskalerar och då är allt i farozonen.
Laget ska till Spezia och spela där 14.30 på torsdagen så beslut bör komma redan i morgon bitti som senast, innan de hunnit iväg.

Men inte bara den matchen kan drabbas. Salernitana ska komma till Verona för helgen men hälsoministern för Salerno har tydligt sagt i en radiointervju att som läget är i Salerno just nu är det inte en chans att de får åka upp till Verona för match. Salernitanas match mot Venezia hemma kommer med största sannolikhet att ställas in.

Självklart är det inte bara matchen mellan Spezia och Hellas Verona eller Salernitanas mot Venezia som riskerar att ställas in utan det är några lite runt om i Italien.
Juventus mot Napoli ligger och pyr då napolitanarna har drabbats. Även Udinese har fått skiten i sitt hus och bortamatchen mot Fiorentina kan komma att skjutas upp.
Kan bli ett tuff vår då januari redan har ett späckat schema.

 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2022-01-05 10:54:45
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora