Cyniskt Hellas straffade Roma
Ngonge tar emot hyllningarna efter hans vackra 2-0-mål. foto:hellasverona.it

Tre skott på mål. Två i nät. Det var ett effektivt Hellas som straffade ett uddlöst Roma.

Redan i fjärde minuten tog Gialloblú ledningen när hemmasonen Terracciano avlossade och Rui Patricio stod för ett minst sagt svagt ingripande när han lämnade en retur mitt framför näsan på Duda som stötte in 1-0 inför ett vilt firande Bentegodì.

Roma ägde sedan mycket boll utan att skapa särskilt många klara målchanser. Närmast kom gästerna i tionde minuten när Cristante nickade i ribban.

Istället var det Hellas som utökade ledningen. I 49:e minuten sprang sig Ngonge loss i en omställning och vände bort Smalling innan han placerade in 2-0.

Roma svarade bara sex minuter senare efter att Belotti vunnit en luftduell mot Montipò och Aouar nickade sedan in reduceringen.

I 82:e minutet blev Hien utvisad och strax därefter sköt Romakaptenen Pellegrini en frispark i ribban men närmare en kvittering än så kom inte gästerna från huvudstaden.

Hellas gjorde en mycket gedigen försvarsinsats och när tillfälle gavs var de effektiva och cyniska. Inställningen, som Baroni påtalat vikten av vid flera tillfällen under säsongsinledningen, var fläckfri idag, precis som mot Empoli.

-Jag kan inget annat än att hylla killarna. Vi saknar fortfarande mycket i vårt spel men jag ville att publiken skulle se att vi hade rätt inställning direkt från start, kommenterade Il mister efter slutvisslan.

HELLAS VERONA (3-4-1-2): Montipò; Magnani, Hien, Dawidowicz; Terracciano (63' Faraoni), Hongla, Duda (dal 71' Bonazzoli), Doig; Folorunsho (89' Saponara); Ngonge (63' Serdar), Djuric (89' Mboula)
Avbytare: Berardi, Perilli, Amione, Joselito, Patanè, Cabal, Coppola, Cisse
Tränare: Marco Baroni