Den ökände Cellino har köpt Brescia Calcio

Den ökände Cellino har köpt Brescia Calcio

Liksom Zamparini kallas han för "mangi allenatori" - den som äter tränare. 49 gånger har den gode Cellino bytt coach i sina hitintills två klubbar: Cagliari och Leeds. Nu är det dags för Brescia.

Så vad ska man tycka om att en seriefigur á la Trump nu tar över Brescia?

Egentligen är det väl inga konstigheter. Vi har sen barnsben blivit lurade att tro att vuxenvärlden är allvarlig och seriös. I själva verket är det mesta galenskap.

Titta på USA:s president, Nordkoreas president, Sveriges f.d. finansminister. Titta på de romerska kejsarna, de svenska stormaktskungarna, il Duce och der Führer. Vår historias och vår nutids största makthavare har oftast varit galna.

Och fotbollen är minst lika sjuk som det samhälle den speglar, Neymar kostar den här veckan 2,2 miljarder kr. Skulle inte de pengarna istället kunna lösa världssvälten?

Så att en "mangi allenatori" nu tar över Brescia är knappast något att sucka över. Det saknas rim och reson på alla fronter i den här världen.

Cellino är, liksom många makthavare, skrockfull. Han hatar siffran 17, och på Wikipedia kan man läsa flera bisarra historier om hur denna besatthet har yttrat sig genom åren. Som till exempel att spelaren med nr 17 i Leeds genast fick sparken när Cellino tog över som ägare.

Vi ska inte teckna någon livshistoria över denne man nu, man kan bara konstatera att han är född i Sardinien, har en bakgrund som affärsman inom jordbruk, och att han tre gånger åtalats för ekonomisk brottslighet, såväl hemma i Italien som i England.

På den positiva sidan kan vi dock notera att han älskar rockmusik. Han är själv elgitarrist och har spelat med exempelvis Rick Wakeman (som spelade piano på David Bowies klassiker "Life On Mars").
 

Per Erik Wesslénpererikwesslen@hotmail.com2017-08-05 16:10:00
Author

Fler artiklar om Brescia