Ett kliniskt Hellas straffade Spezia: ”Vi utnyttjade våra kvaliteter”
Tudor var nöjd över ett effektivt och cyniskt Hellas som avfärdade Spezia med 4-0.

Ett kliniskt Hellas straffade Spezia: ”Vi utnyttjade våra kvaliteter”

Fyra skott på mål och lika många bollar i nät. Det var Hellas facit denna söndagseftermiddag på Bentegodi. -Vi var bra och cyniska i avslutningsfasen och utnyttjade våra kvaliteter, sa en nöjd mister efter 4-0 mot Spezia.

-Det var en vacker vinst. Jag är jätteglad för grabbarna och jag kan bara berömma dem. Det var viktigt med tre poäng för tabellen och moralen samtidigt som vi gör en bra insats. Det här är ett resultat som ger oss självförtroende framöver, konstaterade Igor Tudor.

Hur viktigt var det att inte släppa in mål?
Att inte släppa in mål är fundamentalt för oss. Idag släppte vi till några målchanser men vi är ändå nöjda att vi inte släppte in mål.

Vad gör samspelet med supportrarna?
Grabbarna visade verkligen ”Hellas-anda” och de blev smittade av passionen och kärleken från supportrarna. Vi hoppas kunna fortsätta att prestera såhär för att locka ännu fler supportrar till stadion.

Fjärde raka positiva resultatet. Kommer uppehållet lägligt?
Det väntar en viktig arbetsvecka. Vi har fortfarande stor förbättringspotential och vi ska utnyttja den här veckan för att träna oss på vissa fundamentala saker som vi kan bli mycket bättre på.

Hellas summerar alltså sina tre ”scontri diretti” mot andra nedflyttningskandidater (Salernitana, Genoa och Spezia) med två oavgjorda och en vinst. Om vi därtill räknar in den något oväntade segern mot Roma så har Gialloblu plockat åtta poäng på fyra matcher. Igor Tudor har ett poängsnitt på 2,0 poäng per match hittills och det går redan nu att konstatera att tränabytet inneburit det trendbrott den sportsliga ledningen hoppats på.

Efter uppehållet väntar istället ett koppel av matcher mot toppkandidater. Milan, Lazio, Udinese, Napoli och Juventus står på menyn för Hellas. Vi får hoppas att Tudor får två bra träningsveckor där han kan implementera de förbättringar han pratar om. Det lär behövas för att Hellas ska få med sig en och annan poäng från det spelschemat.


 

Niclas Ekström2021-10-03 20:39:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora