Folorunsho: "Supportrarna har alltid fascinerat mig"
Michael Folorunsho (mitten) har övertygat i sin debutsäsong i Serie A. Foto: hellasverona.it

Folorunsho: "Supportrarna har alltid fascinerat mig"

Hellas nyförvärv Michael Folorunsho har precis som laget haft en fin säsongsinledning och i veckan mötte 25-åringen från Rom upp medierna för en presskonferens. 


Michael Folorunsho började sin fotbollsresa i Savio innan han 2014 gick till Lazios akademi. Efter tre år i Biancoceleste blev det Virtus Francavilla i Serie C för Michael. Inför säsongen 2019 blev han köpt av Napoli som sedan lånat ut honom till Reggina, Pordenone och Bari i olika omgångar. Förra säsongen var han en av de framstående spelarna i det Bari som missade Serie A med en hårsmån. Folorunsho stod för nio mål på 32 matcher. Han kom till Hellas i mitten av augusti på ett rakt lån från Napoli över säsongen 2023/24.

Varför valde du Verona?
"Jag har alltid varit fascinerad av staden och supportrarna. Jag gillar även all kultur som finns i staden som jag utforskar så fort jag får möjlighet. Under sommarens ritiro med Napoli pratade Simeone väldigt väl om staden och han rekommenderade mig att flytta om jag fick chansen. Jag trivs verkligen kanon här."  

Hur har din start i laget varit?
"Mycket bra. Jag har fått förtroende av tränaren, sportchefen och presidenten. Jag är mycket tacksam för det och hoppas kunna betala tillbaka genom bra insatser på planen. Det är min första säsong i Serie A och jag har en stark vilja att bevisa mig. Jag känner mig mycket nöjd och hedrad att få möjligheten att försöka hjälpa laget. Jag känner mig redo för den här nivån men jag måste bevisa det och jag måste göra det under en hel säsong. Detta är en möjlighet som jag väntat länge på. Att spela i Serie A är varje fotbollsspelares dröm och jag är verkligen lycklig över att vara här."

Hur mycket har Baroni påverkat ditt val?
"Jättemycket. Il mister har värdesatt mig högt  tidigare. Jag känner till hans sätt att jobba på och jag vet att han kan få ut max av varenda en av oss" (Baroni tränade Folorunsho 2020-21 i Reggina).

Vad kräver han av dig under träningsveckan?
"Det han kräver av mig beror alltid på motståndet. Antingen vill han att jag ska ha mer fokus på försvarsspelet eller så ger han mig mer frihet att koncentrera mig på omställningsspelet."

Vilken är din favoritposition?
"Just Baroni lärde mig att spela i olika roller för några år sedan när jag spelade i Reggina. Jag började som mezzala men har med åren förflyttat mig mer framåt i banan. Oavsett vad anser jag att det är jobbet du lägger ner som är det viktigaste. Vilken roll jag än har på planen ger jag allt för att bidra till laget."

Vad tycker du om säsongsinledningen?
"Vi är mycket nöjda med säsongen hittills men vi vet att serien är jättelång. Vi måste gå in med rätt inställning i varje match och försöka ta så många poäng som möjligt."

Det verkar som ert samspel blir bättre från match till match?
"Ja, självklart. Ju mer tid vi får ju bättre blir vi på det spel som vi vill spela. Vi jobbar hårt i veckorna på det som il mister ber oss om och jag tror att vi med tiden kommer nå den nivån vill vill vara på i vårt spel."





 

Niclas Ekström2023-08-30 10:41:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora