Genoa Mercato: Eduardo till Benfica

Genoa Mercato: Eduardo till Benfica

Då börjar det, Preziosis egna julafton och mängder med spelare förväntas återigen byta lag. Det ska bli intressant som vanligt att följa Preziosis handlande speciellt nu när han ska sikta in sig på unga spelare och ibland är det svårt att hålla reda på alla Genoas affärer men jag ska göra ett försök. Dock inriktar jag mig bara på de större affärerna.

Spelarna under är alla inte officiellt klara med så gott som. Hos Genoa blir spelarna väldigt sent officiellt klara utan man kommer överens om allt och sedan registreras affären senare. Spelare med fet stil är officiellt bekräftade på Genoas hemsida.

MURO DI PREZIOSI:

"Alla spelare i Genoa är tillsalu till rätt pris"

"Det här är det bästa laget jag byggt"

SPELARE IN:

Francesco Acerbi (Reggina)
22 - årig centralförsvarare som har varit klar för Genoa sedan januari men som senare ingick i Constant affären som en delbetalning.

Valter Birsa (Auxerre)
Slovensk landslagspelare 24 år gamal som spelar som offensiv mittfältare, kommer på free transfer.

Ze Eduardo (Santos)
Anfallare som Genoa verkar satsa på som sitt förstaval som icke EU-spelare.

Lucas Pratto (Universidad Catolica)
En komplett Argentinsk anfallare 22 år. Har imponerat stort i Universidad Catolica i år. Utlånad från Boca Juniors. Sägs vara den nya Martin Palermo. Pratto har gjort den medicinska undersökningen idag.



(Jorquera och Pratto på väg till doktorn) 

Filipe Seymour (Universidad de Cile)
Defensiv Chilensk landslagsmittfältare som har intresserat många. Jämförs i spelstilen med David Pizarro.

Cristobal Jorquera (Colo Colo)
Talangfull offensiv mitfältare som likt Seymour är Chilenare och representerat landslaget även han. Har gjort den medicinska undersökningen idag men kan lånas ut ifall inte kvoten för icke Eu-spelare höjs till 2 st per säsong. Ze Eduardo verkar prioriteras.

Sebastian Ribas (Dijon)
Skyttekung i franska Ligue 2 där han gjort 40 mål på två säsonger. Har ett italienskt pass och är en lång stor och stark forwardstyp. Har tillhört Inter och har bland annat vunnit Torneo Viareggio med Juventude. Han är nu 23 år gamal och kommer från Uruguay där han nosar på landslaget.

Andreas Granqvist (Groningen)
Svensk landslagsspelare som är mycket giftig offensivt. Har skrivit på ett fyraårskontrakt med Genoa och är 26 år och sägs kosta runt 2 milj euro. På bilden till höger syns "Granen" efter den medicinska undersökningen. 

Cevin Vinetot (Crotone)
22 - årig mittback som imponerat i Crotone och Genoa har köpt ett delägarskap. Genoa verkar låna ut Boakye som en delbetalning.

Jean Carlos Chera (Santos)
16 årig brasiliansk talang som efter segdragna förhandlingar med Santos har skrivit på ett femårskontrakt. 

Luka Krajnc (Maribor)
Slovensk supertalang som Genoa värvade framför ögonen på Chelsea som erbjöd ett mycket fetare lönekuvert men Luka Valde Genoa. Krajnc är en 16 årig mittförsvarare som har skrivit på ett treårskontrakt.

Federico Rodriguez (Club Atlético Penarol )
19 årig Uruguansk jättetalang som har varit klar för Genoa sedan januari. 4 milj euro uppges han kosta.


Aleksander Merkel (Milan)
Kommer från Milan i ett delägarskap på 5 milj euro.


(Constant, Merkel och Vinetot på dagens (20 juni) medicinska undersökning) 

Sokratis Papastathopoulos (Milan)
Vår unga grek är tillbaka efter en misslyckad säsong hos Milan. Men jag vet vad han går för och han kan bli riktigt bra.
På väg till Werder Bremen.

Kévin Constant (Chievo)
Fransk mittfältare som sägs komplitera Kucka perfekt. Pris 7 milj euro + Acerbi som sägs ingå i betalningen. Constant gjorde bra ifrån sig i Chievo förra säsongen. Constant valde mellan Milan och Genoa och valde överaskande Rossoblu. En spelare som kanske inte enbart är ute efter pengar?

Lukas Zima (Slavia Prag)
Stor tjeckisk målvakt född 94. Värvas till primavera eller utlåning.

Alberto Malesani (Bologna)
Ny tränare i Genoa efter Davide Ballardini. Hälsar i ett första uttalande att Genoa kommer spela en offensiv publikvänlig fotboll med en 3-4-3 formation nästa år. Det låter trevligt i mina öron!

Cristiano Lupatelli (Bologna)
Malesani tar med sig reservkeepern Lupatelli till Genoa och han har nu tre målvakter till förfogande (Scarpi, Eduardo och Lupatelli). Även han har gjort den medicinska undersökningen idag och visst är
han cool?

Andres Ramiro Escobar (Deportivo Cali)
20 årig Colombiansk U-21 landslagspelare är klar för Genoa för en kostnad av 1,7 milj euro.



SPELARE UT:

Domenic Criscito (Zenit)
Mimmo är såld till ryssarna för 11 milj euro.


Rafinha (Bayern Munchen)  
Såld för 5 milj euro. Ville tillbaka till Tyskland.

Abdoulaye Konko (Lazio)
Är  officiellt klar för Lazio. Pris runt 6 milj euro.

Alberto Paloschi (Milan)
Går tillbaka till Milan

Stephan El Shaarawy (Milan)
II Farone är nu så gott som klar för Milan. De fick punga upp hela 10 milj euro för ett delägarskap för den vindsnabba El Shaarawy. Är bara tacka och ta emot för den oerfarne med ack så talangfulla ytteranfallaren. Lyckas han sedan i Milan så väntar ännu mer pengar eller spelare till Genoa. Il Farao klarade den medicinska undersökningen galant.

Marco Zigoni (Milan)
Milan har köpt honom tillbaka.


Mattia Destro (Siena)
Verkar ha gått på lån till Siena med en köpklasul.


Federico Rodriguez (Bologna)
Genoa har sålt ett delägarskap i Rodriguez.


Eduardo (Benfica)
Går till Benfica på lån efter en misslyckad säsong i Genoa med flera tavlor på kontot.





RYKTEN

Youssuf El-Arabi (Cean)
Marockansk landslagsman och Genoa har lagt ett bud på 5 milj euro enligt den franska tidningen L'Equipe. Genoas bud har höjts till 6,5 milj euro för El-Arabi som gjorde 17 mål i Ligue 1 förra året. Kan spela både centralt och på kant. Genoa i pole. Cean vill ha 8 milj euro.

Antonio Floro Flores (Udinese)
Genoa har en option på 8.5 miljoner men erbjuder bara Udine 6. Genoa är inte villiga att betala det Udinese kräver och Floro Flores går därmed tillbaka till Udinese ifall inget dramatiskt händer.

Michael Chrétien (Nancy)
26 årig högerback som efterfrågas av många med bara ett år kvar på kontraktet. Ses som Konkos ersättare.

Sebastian Frey (Fiorentina)
Frey kopplades ihop med Genoa för någon vecka sedan men då gick han offentligt ut och förnekade ryktet. Nu är det dags igen och det är Radio Sportiva som kommer med nyheten att Frey är nära Genoa och kommer snart skriva under ett kontrakt tillsammans med Preziosi. Betalningen sägs vara 5 milj + antigen Aquafresca eller Mesto.
Prez: "Är för dyr just nu, men saker och ting kan förändras i slutet av månaden". Noterbart är att det är Viola som har erbjudit Frey. De verkar vilja ha Veloso som delbetalning.

Emiliano Viviano (Inter)
Landslagsmålvakten verkar vara Genoas förstaval, men även Storari och Frey finns med i bilden. Genoa går inte med på ett byte som inkluderar Palacio.




GRADINATANORD2011-07-17 17:15:00
Author

Fler artiklar om Genoa