2018-11-08 21:00

Dinamo Zagreb - FC Spartak Trnava
3 - 1

Genoa-Parma 1-1

Genoa plockar en tursam poäng i en match där Parma förtjänade att vinna. Två gånger fick Genoa chansen från straffpunkten, men lyckades bara förvalta den ena. Matchen slutar 1-1.

Bortalaget Parma startar matchen starkast och styr spelet. Trots det lyckas Genoa sticka upp två gånger om och hota med farliga chanser. Först Immobile, sedan Borriello, men ett skott i burgaveln är det närmaste man kommer ett mål.
Parma fortsätter styra, men känns ganska uddlösa sista tredjedelen. Målet skulle dock komma, inte en skräll att det kommer efter en fast situation. En ganska svag hörna, rensas bort ännu svagare av Immobile. Bollen går rakt ut mot Parmas kapten Lucarelli, som drar på på volley. Bollen är nära att träffa egen spelare, som dock lyckas slänga sig undan från bollbanan, och bollen seglar istället in i mål bakom Frey. 0-1 var ett faktum.
Immobile fortsätter hota det ganska tröga Parmaförsvaret men det blir ingen utdelning före paus.

Den andra halvleken startar med ett mycket lägre tempo än den första slutade med. Väldigt förståerligt då det tidigare bollförande Parma inte var lika sugna på att gå framåt. Mer kamp än skönlir, om man säger så. Det visar sig också på händelseförloppet. Domaren skulle komma att spela en huvudroll i den andra halvleken. Först skulle han lätt kunnat visa det röda kortet till Cesare Bovo i hemmalaget, som totalt vårdslöst kapar unge Afriye Acquah med dobbarna före. Något underligt resulterar det endast i ett gult kort.
Strax därpå blir Genoa tilldömde en straff, efter att Parmaspelare tagit med handen i straffområdet. Inget att snacka om denna gång. Borriello kliver fram och skjuter...i stolpen. Returen ännu sämre och Mirante behöver inte göra annat än att fånga bollen i famnen.

Genoa spelar stundtals bra, men är på tok för dåliga i de avgörande lägena. Sista passen blir ofta fel så det hinner aldrig riktigt bli några chanser. Om Parmafansen blev rasande efter att Bovos övergrepp endast resulterade i gult kort visste de inte vad som väntade i 86e minuten. När Borriello driver med bollen i straffområdet, med Lucarelli i bakhaserna, väljer han att falla. En ren filmning. Typisk italiensk. Domare Guida dock, ser inte den tydliga filmningen och pekar istället på straffpunkten. Parmaspelarna visar sin frustration och det kan man förstå. Två Parmavarningar senare trycker Borriello in 1-1.

En väldigt tursam poäng. Spelet måste verkligen förbättras till fortsättningen av säsongen. Nästa test blir Udinese borta på söndag (30/9).