Genoa sparkar Gasperini *Uppdaterad*
Tack för allt Gasperson!

Genoa sparkar Gasperini *Uppdaterad*

Sky Sport Italia skriver att Gian Piero Gasperini har blivit sparkad av Genoa. Ett officiellt uttalande väntas inom kort.

Ny tränare blir Davide Ballardini.

Mer info kommer...

Det är nu helt bekräftat att Genoa sparkar sin framgångsrika tränare Gian Piero Gasperini efter förlusten igår mot Palermo och efter en knackig inledning av säsongen. Gasperini har tagit upp Genoa till serie redan under sin första säsong i klubben. Så här säger Genoas president Enrico Preziosi:

"Det var svårt att sparka Gasperini, han har byggt upp ett stabilt Serie A lag under sin tid här. Jag är ledsen över att han får lämna men jag tackar honom för allt han har gett klubben under åren."


Gasperini själv förväntade sig inte att bli sparkad. Det kom som en stor överaskning och jag kan förstå honom då Genoa har extremt många skador och Gasperini kan inte trolla med det friska matrialet  som han har till förfogande. Gasperson:

"Ja, jag har blivit sparkad, och ska jag vara ärlig så hade jag aldrig förväntat mig det. Jag vill inte diskutera detta vidare just nu. Men iallafall så är jag väldigt ledsen över det som har hänt"

Genoa ersätter alltså Gasperini med Ballardini och det känns som ett klart nerköp. Preziosi om valet av Ballardini:

"Ballardini är vår nya huvudtränare. Han är den mest lämpade personen och jag gillar honom, kanske för att han har klarat av svåra presidenter i sitt förflutna. Jag behöver något enkelt för tillfället, ingen fenomen. Han har skrivit på ett kontrakt till slutet av säsongen".

Se ifall Genoa kan få någon Ballardini effekt när man tar sig an Bologna på onsdag hemma på Marassi.



GRADINATANORD2010-11-08 18:22:00
Author

Fler artiklar om Genoa