Genoa - Lazio 0-0: Seg start på det nya fotbollsåret
Så nära, men ack så långt borta. Inget mål för Rossi, eller Genoa, idag.

Genoa - Lazio 0-0: Seg start på det nya fotbollsåret

Nytt år och nya föresatser. Årets första match för de rödblå spelades under ett isande vinterregndis i ett grått Genua. Många valde att stanna hemma denna dag, jag tillhör dem som länge var inställd på att göra samma sak. Jag måste erkänna att jag har sammantaget inga jätteupplyftande erfarenheter av de matcher jag sett när Lazio gästat Marassi, så jag hoppades så klart att denna dag äntligen skulle ändra på det.

Laguppställning Genoa: Eduardo, Mesto, Dainelli, Kaladze, Criscito, Rafinha, Milanetto, Rossi, Jankovic (Moretti  in 41. spelminuten av andra halvlek), Toni, Destro (Boakye in 44. spelminuten av andra halvlek). På bänken också: Scarpi, Chico, Kharja, Veloso, Rudolf.

Laguppställning Lazio: Muslera, Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu, Brocchi (Matuzalem 31’ st), Ledesma, Zarate, Hernanes (Bresciano in 38. spelminuten av andra halvlek), Mauri, Floccari (Diakitè in 43. spelminuten av andra halvlek). På bänken fanns även:Berni, Scaloni, Kozak, Rocchi.

Domare: Romeo

Första halvlek
Första halvan av dagens match är ännu en i raden av halvlekar som inte kommer att gå till idrottshistorien. 22 man hade en dag på jobbet, inte mycket av intresse hände. Mot slutet av halvleken blev det lite mer fart i spelet men det var inte så att det skapades något anmärkningsvärt. Det kanske mest anmärkningsvärda var egentligen att just innan paus utsattes Destro för lite fulspel av någon Laziospelare (måste erkänna att jag inte såg vem det var) just utanför Lazios straffområde, något som ledde till en frispark för Destro som han just precis hann slå när domaren blåste av matchen. Därmed får vi aldrig veta om efterspelet av denna frispark hade kunnat leda till något annat. Jag vet att det är lätt att stå vid sidan av och tycka saker, men så bråttom får man inte ha att man inte låter en situation avslutas innan man blåser av för paus.

Andra halvlek
Andra halvan av den här matchen var i stort sett en upprepning av den första, med den stora skillnaden att lagen nu hade bytt sida på planen. Kanske kom matchens farligaste målchans här, tiotalet minuter in i andra halvlek, när Lazios Hernanes sköt i Eduardos ena stolpe. Turligt nog gick bollen ut igen. Det här tvingade Genoa till någon sorts reaktion, spelarna försökte faktiskt åstadkomma något men tyvärr uteblev resultatet av dessa försök. Rossi och Milanetto var nog de som skapade Genoas mest godkända försök till skott på mål men ingen av dem lyckades ändra på nollan på resultattavlan. Det där som avgör matcher saknades idag.

Mest jubel under matchen: Palermos tre mål mot Sampdoria. Klen tröst, men alltid något.

Ska man vara nöjd med att vi fick med oss en poäng från den här matchen? Logiskt sett ska man väl det, för hade vi dessutom fått gå tomhänt från den här händelsefattiga matchen så hade det varit mer än lovligt trist. Samtidigt kan jag inte förmå mig till att känna någon större entusiasm efter en seg 0-0-match på hemmaplan. Skärpning, bättre kan ni!

Susann Silander2011-01-06 20:19:00
Author

Fler artiklar om Genoa