Hampus Nielsen om Francesco Benussi: “Han är otroligt snabb på mållinjen”
Välkommen, Benussi.

Hampus Nielsen om Francesco Benussi: “Han är otroligt snabb på mållinjen”

Den f.d. Svenskafans-skribenten Hampus Nielsen, som numera driver Rosanero.se, berättar om Torinos nyförvärv Francesco Benussi.

Torino var snabba med att ersätta förstamålvakten Ferdinando Coppola, som åkte på en allvarlig skada mot Cittadella i helgen och blir borta hela säsongen. Under måndagen lånades den 30-årige målvakten Francesco Benussi in från Palermo. Jag tog kontakt med Palermo-kännaren Hampus Nielsen, som driver Rosanero.se, för att få reda på mer om spelaren Francesco Benussi.

Vad kan du kort säga om Francesco Benussi?
Det är en bra målvakt som i Palermo blev populär för sin ödmjukhet. Han hade säkert kunnat vara förstamålvakt i flera Serie A-lag men accepterade länge rollen som avbytare till Salvatore Sirigu.

Då det stod klart att Sirigu skulle gå till PSG så sa Benussi ifrån att han ville ha chansen att visa vad han går för innan Palermo beslutar sig för att värva en ny målvakt. Benussi övertygade inte i matcherna mot Thun men var heller inte direkt dålig och Palermo tog beslutet att värva Alexandros Tzorvas istället.

Tzorvas petades efter några omgångar, den officiella anledningen var språket. Benussi fick på nytt chansen och tog den. Under vintern har han varit bland de bästa spelarna i Palermo och vi är säkert många som hade sett honom stanna i Rosanero. Palermo fick dock chansen att värva Viviano och för Benussis bästa så var en utlåning lämpligast. Torino har gjort en bra värvning!

Vad har han för styrkor?
Jag tycker Benussi har sina främsta styrkor i sin personlighet. Det är en fin kille, ödmjuk, bra för gruppen, en riktig lagspelare. Rent tekniskt har han visat att han är otroligt snabb på mållinjen. Det är en säker målvakt som sprider lugn till försvaret.

Och svagheter?
Möjligtvis fasta situationer eller så är det så att jag bara är bortskämd med Sirigu...

Ett stort tack till Hampus för sina svar och jag vill samtidigt passa på att välkomna Francesco Benussi till Torino!


Spelarpresentation:

Namn: Francesco Benussi
Född: Den 15:e oktober 1981 i Mestre
Längd: 189 cm
Vikt: 85 kg
Karriär: Venezia 1998-01 (7 matcher), Lumezzane 2000-02 (19 matcher), Ascoli 2001 (2 matcher), Venezia 2002 (3 matcher) Arezzo 2003 (14 matcher), Venezia 2003-05 (44 matcher), Lecce 2005-07 (57 matcher), Livorno 2009-10 (5 matcher), Palermo 2010-12 (8 matcher).

Källa: Torinofc.it

August Hjalmarsson2012-01-23 19:45:00
Author

Fler artiklar om Torino