Hellas förstärkte i sista minuten
Sean Sogliano har inte legat på latsidan under "il mercato estivo".

Hellas förstärkte i sista minuten

Sean Sogliano har verkligen tryckt gasen i botten under mercatons sista månad och innan fönstret stängde hann sportchefen med att förstärka ytterligare på mittfältet.

Tomas Suslov är en 21-årig mittfältare med tre säsonger i Groningen i ryggsäcken. Där har han spelat 92 matcher och gjort fyra mål och tolv assist. Slovaken har även 20 A-landskamper (två mål) på CV:t. Suslov kommer på lån med en köpoption som blir bindande för Hellas beroende på hur 21-åringen presterar. 

Men det räckte inte där för ds Sogliano. Han har även plockat in den unge brasilianska mittfältaren Charlys Matheus Lima Pontes. 19-åringen har endast hunnit med två A-lagsmatcher i Vitoria Sport Clube i Brasilien. Han kommer på lån säsongen ut med köpoption.

Sean Sogliano har värvat in en hel del alternativ på mittfältet, och även en del i anfallet, åt tränare Baroni. Det finns även potential för genombrott som kan ge klirr i kassan på sikt utifrån åldern på många av nyförvärven.

Vidare har både president Setti och sportchef Sogliano gjort ett väldigt bra jobb i att lyckas behålla Ngonge, Hien och Diog trots betydande bud från olika klubbar. 

Nu är det upp till Marco Baroni att få ihop alla pusselbitar. Klubben förväntar sig en tuff säsong men förhoppningen är att nå “salvezzan” på ett mindre dramatiskt sätt än förra året. Där kommer de tre ovan nämnda spela en viktigare roll än de som kommit in. 
 

Niclas Ekström2023-09-04 10:56:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora