Hellas-Spezia 3-1 - Hellas Verona kvar i Serie A!

Hellas-Spezia 3-1 - Hellas Verona kvar i Serie A!

Jag hatar att se matcher när Hellas leder. Tidigt baklängesmål är hårt men hanterbart. Mållöst är hemskt men ledningar är omöjliga att titta på.


Det spelar ingen roll om det är ett, två eller tre mål. Väntan på undergången är hela tiden nära. Kroppen nervsystem omvandlar allt vätska som bokstavligen sprrutar i svettkötlarna.  Att förora efter att ha tappat en ledning är det mest vedervärdiga som finns. Självklart är det mer jävligt ju större ledningen är.  
Efter tjugo minuter in i andra halvlek så får jag allt på pränt. 
En "lycka-till" passning från Spezias försvar tar på en axel och landar hos en Spezia anfallare som bara har att lobba över Montipó och sätta den.
Backen Faraoni hinner dock ifatt men inser att han aldrig kommer att nå bollen av studsen den får och sträcker helt sonika ut hand och slår bort bollen.
Rött kort och straff.
Jag stänger av streamen direkt. Den där extra löken och pepperonin på kvällens kebab börjar göra sig påmind och jag måste bara distansera mig. "Shetland" duger. Kommissarie Perez skottska får mig  att fokusera på annat. 
Men bearbetningens mekanism har börjat tuffa igång...
"De är ändå inte värda att vara kvar", "Setti måste få en jävla minnesbeta för den skit han ställde till med i somras" , "Men orkar bry sig om fotboll när det skjuts hejvilt i Farsta".... listan kan såklart göras oändlig.
Ändå vinner ett stort, avgrundsdjupt "FAA-AAN!!!..."

Något hesare fortsätter och försöker härma Kommissarie Perez men samtidigt flipprar jag med telefonen och ungerfär tio minuter efter jag stängt av streamen öppnar jag matchen igen
På SVT Text 378. 
Men jag blundar.
Smyger upp ögonlocken (fråga mig inte varför...) och ser. Fortfarande 3-1 till Hellas Verona!
Fram med betablockarna. Hjärtat rusar.
Vad. Fasen. Har. Hänt ?!
Perez och jag har snackat färdigt - matchen är på igen!

Nej, glöm analys.
Det går inte gräva fram sekvenser om varför saker händer i såna här matcher. Det bara händer. Bollen bara landar där den landar.
Rättvist eller ej existerar inte.
En hel säsong pressas ner i en enda match. Ett fotbollens Stalingrad. 





 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2023-06-12 00:40:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora