Inför Fiorentina-Genoa
En saknad duo hos Fiorentina

Inför Fiorentina-Genoa

En kvällsmatch mot Fiorentina står på schemat. När lagen möttes i höstas gick det inte så bra, men mycket har hänt sedan dess, på båda fronter. Genoa vill fortsätta på den inslagna vägen. Fiorentina behöver en trepoängare i kampen om 3:e platsen och CL-kval.

Fiorentinas form;

Går väldigt starkt just nu. Hänger med i kampen om Champions Leagueplatserna. Det är ett stort glapp mellan Fiorentina och 5;an Inter. Laget känner lite trygghet i och med sin tabellposition, och har nu ett gyllene läge attt sätta press på Napoli, som bara fick X i sin hemmamatch mot Chievo igår. Stora målet är att sluta 3;a och få kvala in till CL. Laget är inne i en vass period och verkar inte störas särskilt mycket över skadorna på Gomez och framförallt skytteligalidaren Giuseppe Rossi. Sistnämde var verkligen enastående när han väl var frisk, och som fotbollsälskare önskar man killen ett bättre öde. Otroligt skön lirare, som gärna får missa den här matchen för mig. Värvningarna av Matri och Anderson kan komma att visa sig bli vital för laget. Matris debut borta mot Catania lovade gott, med en assist och två gjorda mål visade han att han fortarande är en duktig anfallare, men inte fungerade i Allegris spelsystem. 

Noll inställpa mål på dom senaste 5 matcherna för hemmalaget. Det är speciellt på hemmaplan Fiorentina är ruggigt starka, och den enda förlusten var mot just Napoli. Inför denna drabbning saknar laget Tomovic, Hegacy,Gonzalo Rodriguez (avstängd), G Rossi och Gomez.

Preliminär startuppställning;

Neto; Roncaglia-Compper-Savic-Pasqual;Aquilani-Pizzaro-B Valero;Joaquìn-Matri-Cuadrado

Genoas form; 

Kommer stärkta efter vinsten hemma mot Inter. Det var en riktigt moral-boost. Den här matchen är svår på förhand. Gasperini-effekten tidigare på säsongen börjar sakta men säkert försvinna. Med bara 6 poäng upp till en Europa League plats för tillfället finns en hel del att spela om för Grifone, och med den här tränaren finns fortfarande hoppet om Europa-spel. Senast Genoa slog Fiorentina borta var 2009, efter en 2-1 vinst. Skadeläget ser bättre ut nu än på mycket länge. Matuzalem återvänder från avstängning och kommer gå in i startelvan direkt. Portanova rapporteras vara fullt frisk och förväntas peta på De Maio. Juraj Kucka och Gamerini är dom enda skadade i dagsläget.  

Preliminär startuppställning

Perin;Antonini-Portanova-Marchese;Vrsaljko-Matuzalem-Bertolacci-Ceglie-Fetfatzidis-Gilardino-Antonelli

Inbördens möten dom 5 senaste;

Fiorentina-Genoa 1-0

Genoa-Fiorentina 2-2

Genoa-Fiorentina 0-1

Fiorentina-Genoa 3-2

Genoa-Fiorentina 2-5 (senast)

Tankar;

Kul med en TV-sänd match! Fiorentina känns väldigt stabila och måste nästan vinna den här matchen för att inte tappa i toppen, så poäng på Stadio Artemio Franchi ser mörkt ut. Genoa måste verkligen göra en av sina bättre matcher sett över hela säsongen för att hota.

Matchen visas på TV 4 Sport Xtra klockan 20.45

FORZA GENOA

Mohamed Diriemohameed-92@hotmail.com2014-01-26 06:47:00
Author

Fler artiklar om Genoa