Inför Genoa-Catania: Rökridåer över Genoa
Veckans mediapersonlighet Gian Piero Gasperini

Inför Genoa-Catania: Rökridåer över Genoa

Alla från italienska media till Svenska Fans har i veckan rapporterat om tränaren Gasperinis uttalanden. I skymundan av dessa förbereder sig de rödblå för gästande Catania.

I veckan har Genoatränaren Gasperini flitigt citerats i både tidningar, television och radio för sina uttalanden kring det rödblå laget. Det har varit snack om den negativa uppmärksamheten kring laget, lagets prestationer i allmänhet och nu senast skämtade han i lokaltidningen om hur varje match nu är ”det sista halmstrået” som de rödblå måste gripa för att undvika… Ja, vadå? Det framgick faktiskt inte helt tydligt.

Sällan har Gasperini förekommit så ofta i så många medier på så kort tid. Kanske har han helt plötsligt upptäckt hur kul det är att få spaltmetrar i tidningarna, kanske gillar han att skapa stormar i det vattenglas som är den italienska fotbollsvärlden. Kanske vill han med sitt snackande uppnå ett helt annat syfte. De första gångerna han nämndes i tidningen, sedan i radio, sedan i tv, reagerade jag inte så mycket. Men i takt med att veckan åldrats och uttalandena inte minskat i antal så har jag börjat undra om inte det finns en tanke bakom det hela. Om nu Gasperini tycker att laget fått dras med mycket negativ uppmärksamhet, vad är väl bättre än att dra den mediala uppmärksamheten till något annat än just spelarna? I brist på andra idéer, varför inte dra den mediala uppmärksamheten till sig själv? Allt för att skapa lite rökridåer kring laget och ge dem en stunds lugn och ro inför söndagen. Skulle det vara så, så har han lyckats, något som den här artikeln är ett utmärkt bevis på. Hittills har jag inte skrivit ett ord om laget, utan endast om Gasperini och hans uttalanden.

Några ord om läget i laget inför matchen vore i alla fall bra att få med här. Sculli har i veckan gjort sig illa i vaden under en träning och är för tillfället ute ur leken. Efter dagens läkarundersökning pratas det om att han blir borta mellan två och tre månader. Idag besökte han sina lagkamrater på träningen hoppandes på kryckor. Sedan tidigare är också såväl Palacio (tros behöva ett tiotal dagar till innan han kan spela igen), Kharja  (i hans fall kommer läkningen att kräva en månad) som Veloso bland de skadade. Både Milanetto och Palladino är i alla fall redo för spel igen, Palladino har redan spelat i veckans cup-match och visat att hans axel nu är i form. Icke desto mindre får Gasperini leta bland de yngre för att få ihop 21 man till matchen.

Följande spelare är uttagna till söndagens trupp:

Målvakter: Eduardo, Scarpi

Backar: Chico, Dainelli, Kaladze, Moretti, Ranocchia, Tomovic

Mittfält: Criscito, Doninelli, Mesto, Milanetto, Modesto, Rafinha, Rossi, Zuculini

Anfall: Candia, Destro, Palladino, Rudolf, Toni

Om inget inträffar i sista minuten kommer matchen att följas av flera betydelsefulla gäster på läktarna. På gräddhyllan borde landslagstränaren Prandelli sitta, han har i veckan kontaktat Genoa för att tala om att han är intresserad av att se några av de rödblå spelarna in action om hans fullspäckade kalender tillåter det. På de något mindre gräddiga hyllorna kommer istället undertecknad att följa matchen för att återkomma till er med en matchrapport direkt från händelsernas centrum. Min kalender är inte lika fullspäckad som Prandellis, så jag kan redan nu lova att jag kommer att vara på plats.

Susann Silander2010-10-23 17:53:00
Author

Fler artiklar om Genoa