Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2021-09-25 20:45

Genoa - Hellas Verona

Inför Genoa-Hellas: ”Spelschemat inget alibi”

Inför Genoa-Hellas: ”Spelschemat inget alibi”

Tredje matchen på sex dagar. Stumma ben är att räkna hem.

Ma se pol?

Ja, hur är det möjligt? Många Hellasfans undrar lite hur ligakommittén tänkte när de gett laget tre matcher på bara sex dagar varav de två sista är på bortaplan varav en är den längsta resan de kan göra (Salerno) och Genua är en rejäl bit det också . Jorå, hemmalaget har en dags extra vila jämfört med motståndarna.
— Det klart det tar på krafterna att ha två så långa bortamatcher med så få dagar emellan. Men det finns inga och det är inga ursäkter. Det är bara att ladda för en svår match mot en svår motståndare.
Igor Tudor får det att låta som han skiter i vilket, vilket han borde för ödsla energi på en sån här sak kan bara fansen göra - inte spelarna. Vi bygger upp våra ursäkter för eventuella tillkortakommanden - och som sporre för att lyfta laget. För sånt behövs verkligen mot Genoa på bortaplan.

En konstant svår match för Hellas sen de kom upp i Serie A igen säsongen 2013/14. 
Rent krasst så är nog Genoa Hellas värsta motståndare på bortaplan. Av de sex matcherna har Gialloblú skrapat ihop en enda poäng och har en målskillnad på 5-17 (?!) 
Inga siffror man luftar för spelarna innan match med andra ord. Då plockar man nog hellre in vårens match mellan lagen. Den enda som Hellas kom undan med en poäng - som borde varit tre.
Genoa kvitterade till 2-2  i den fjärde övertidsminuten genom Badelj. Vi kan väl alltid hoppas att det var ett steg i rätt riktning.

Efter att ha tappat en tvålmålsledning men njutit av att Kalinic nätat dubbelt så börjar man skönja ett mönster. Anfallarna börjar bli effektiva men defensiven är lika slapp som innan.
Båda målen var pga att bollen droppat slumpmässigt till en fristående spelare. 
Jag är nöjd med försvarspelet i stort där vi inter gör några individuella misstag utan när vi inte skärpta nog. Jag har dock sett positiva framsteg och vi växer.

Just den här delen med att försvaret i slutet inte är 100% fokuserade pga av trötthet lär synas på lördag. Klart ett sånt spelschema kommer sätta spår.
Frågan är hur det ska lösas. Rotering och tappa kvalitet eller chansa?
I anfallet så lär troligtvis Kalinic få starta igen. Han spelade ju inte hela matchen i Salerno. Frågan om det blir Simeone eller Caprari bredvid honom. Lasagna har inte fått en minut än under Tudor och jag har svårt att han får starta då. Simeone jobbar kopiöst mycket och borde vara sliten. 
På mittfältet förlitar han sig säkert på Ilic, Lazovic, Faraoni och Barak igen från start.

Genoa då?

Ja, vi får ett lag med en ny ägare. Enrico Preziosi har efter 18 långa år äntligen fått sålt sin klubb. Den har i stort sett varit till salu sen han köpte den och äntligen har rätt pris och säljtillfälle kommit.
I och med det nya övertagandet så har de nya ägarna öppnat grindarna och bjuder alla på fri entré.
Det gäller också de dryga 200 butei som kommer ta sig till Genua.

Annars är väl formen diskutabel men det är så små marginaler i år känns det som så men att vända 2-0 på Sardinien till vinst och jobba ifatt ett kryss i Bologna är verkligen inte dåligt. 
Att förlora mot både Inter och Fiorentina känns helt i sin ordning för dagen.

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-09-24 17:00:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora