Inför Genoa-Inter;  Mycket intressant möte väntar
En Bertolacci på spelhumör är ett måste mot Inter

Inför Genoa-Inter; Mycket intressant möte väntar

För första gången blev det riktigt med storstryk i den senaste omgången, kanske inte helt oväntat ändå. Dagens match kommer ett hungrigt Inter på besök, laget som hamnat i efterkälken efter en rad usla prestationer. En tuff period väntar Rossoblu framöver, där många frågetecken kan besvaras. Kanske redan efter den här matchen?

Det har hänt en del den här veckan i landets nordvästra del. Manfredini har lämnat för Sassuolo, medan ytterbackarna De Ceglie och Marco Motta från Juventus blivit klara och gjorde deras första träning med klubben i Lördags. I matchen mot Roma så raderades all hopp om poäng ganska tidigt in på matchen, och jag var nog inte ensam om att börja se fram emot denna tillställning här hemma redan under halvtid. 

Genoas säsong har gått upp och (på sistone) ner under hela säsongen, där man egentligen haft en enda liten vinstsrad på hela säsongen. Dom vinsterna har lett oss till den 10e placering vi befinner sig idag, även om tabellplaceringen i sig inte är något att skryta om. Senaste matchen i Rom följs av Inter hemma idag, Fiorentina i Florens nästa vecka och efter det Derby della Lanterna mot Sampdoria. Ett väldigt utmanade schema med många intressanta drabbningar att se fram emot. Till dagens match, är det läskigt hur illa det gått mot just Inter. Sen uppflyttningen tillbaka till Serie A för 7 år sedan, så har inte gästerna besegrats en enda gång på 16 försök.

Efter att ha haft en stigande form efter tränarbytet, så pekar formkurvan neråt igen och har i princip pekat åt det hållet sedan landslagsuppehållet i November. Perin åkte på en knäskada som han drog på sig vid en träning med Italiens U'21. Snöpligt besked som känns hårt. Mutazalem blev utvisad senast efter två gula kort och är avstängd. Vilket gör att jag tror Gasperini startar såhär;

Bizzarri;Antonini-De Maio-Marchese;Vrsaljko-Biondini-Cabral-Antonelli-Bertolacci-Gilardino-Konate

Inters form har dippat rejält på sistone och kommer från ett kryss hemma mot Chievo. Den fina starten på säsongen är som bortblåst och har för tillfället ett berg att bestiga i jakten på CL. Med 10 poäng upp till Napoli, ett Fiorentina som aldrig riktigt hamnar ur form trots skador på nyckelspelare och Hellas Veronas eviga framfart, så är det inte ens garanterat spel i EL för Mazzaris mannar. Målskyttet har varit lagets motor så här långt, men dom senaste matcherna har spelet hackat en aning och inte alls skapat lika många målchanser som tidigare. Är det bara tillfälligt eller är laget i kris? Guarin är tillbaka från avstängning, och jag förmodar en startelva likt denna;

Handanovic; Campagnaro-Rolando-Juan Jesus;Jonathan-Kuzmanovic-Cambiasso-Alvarez-Nagatomo;Guarin-Palacio

Kul att veta

* Gasperini blev sparkad av Inter 2011 efter en kortare tid där som tränare. Han har aldrig lyckats besegrat Inter, och Genoa överlag har inte besegrat Inter på 16 försök. Något säger mig att den här matchen kan bli speciell på många sätt och vis..

* Gilardino har gjort 3 mål mot Inter på sina 4 senaste möten

* Båda lagen har bara en vinst på sina 7 senaste matcher

Jag tror på en målrik match med en matchbild där Genoa för spelet och Inter inte har något emot det, för att satsa på sina kontringar. 3 backslinjen hos oss kommer att få jobba hårt då Jonathan och Nagatomo kommer hota, så det gäller för Vrsaljko och Antonelli att verkligen ta sitt hemjobb. Offensivt är det viktigt att Bertolacci kommer in i matchen då han är en av få som kan hålla i bollen på offensiv planhalva och skapa ett tryck. 

Mohamed Diriemohameed-92@hotmail.com2014-01-19 07:45:00
Author

Fler artiklar om Genoa