Inför Genoa-Sassuolo
Floro Flores tillbaka på Stadio Luigi Ferraris

Inför Genoa-Sassuolo

Jullovet slut, för den här gången, och Serie A drar igång igen. Äntligen! Besök av nykomlingarna Sassuolo väntar. Det är en match med två lags vars form pekar allt annat än uppåt. En match med otroligt viktiga poäng på spel för både lagen, där all press i synnerhet ligger hos hemmalaget. Kan vi ro hem en efterlängtad seger? Eller lyckas Sassuolo göra om det man gjorde mot Sampdoria i just den här arenan?

Säsongen började aningen segt med bara en vinst på dom inledande sex matcherna. I slutet på September månad blev återkomsten av Gasperini ett faktum. Mannen som tog oss upp till Serie A och kort därefter till en femteplats i ligan blev varmt välkomnad .En mycket respekterad man i staden, en man som tillförde en hel del förväntningar till klubben. Dom sex kommande matcherna med Gasperini innebar poäng i fem, varav fyra vinster. Det har dock gått tyngre efter det, och den senaste vinsten kom faktiskt den 10 November.

Gilardino skadade skuldran i förlustmatchen mot Bologona innan Jul och än är det inte säkert om han kommer att starta. Han har tränat med laget i veckan och sägs vara redo, annars läggs ansvaret där fram hos  Calaiò. Då Lodi lämnade för Catania, och Bertolacci är tveksam till spel så ger det utrymme för Mutazalem att få playmaker-rollen. Lodi ingick aldrig i Gasperinis planer då han ofta fick nöta bänk efter tränarbytet, så att han återgick till Catania är inte alls förvånande. Kucka är långtidsskadad. Gamberini drog på sig en muskelskada i högra låret under lovet. Portanova är även han borta. Antonelli kommer trots ryktena ändå till starta har det bekräftats.

Preliminär elva: Perin;Marchese-Manfredini-Antonini;Antonelli-Matuzalem-Bondini-Vrsaljko;Fetfatzidis-Calaiò-Konate

Gasperini inför mötet:

"Staying in the Serie A is minimum. But we could have something even mroe satisfying from the second half of the season. We play Sassuolo Monday and we want to get off on the right foot"

Sassuolo började deras första säsong i Serie A någonsin ursuelt, och man började tro att laget var säsongens slagpåse. Ingen vinst dom första 7 matchern och en målskillnad på 5-21. Det såg riktigt illa ut, men Di Francescos mannar har verkligen vänt på steken och har just nu spelat ihop 14 poäng och infinner sig på en 18:e plats i tabellen. Zaza och Berardi har gjort 12 av 16 mål, så det är inte speciellt svårt att lista ut vilka man bör ha extra koll på.  Senste tre matcherna har Sassuolo dock gått mållöst, så ett mål i den här matchen vore ett steg i rätt riktning. Kaptenen Francesco Magnarelli är tillbaka från avstägning. Laget kanske inte kommer känna sig som hemma på Stadio Luigi Ferraris, men fyra mål för inte så länge sedan i samma arena lär vara något som sätter sig på minnet, helt klart. 

Preliminär elva: Pegolo;Marzorati-Bianco-Antei;Longhi-Marrone-Magnanelli-Gazzola;Floro Flores-Zaza-Berardi

Jag tror, föga förvånande, på en målsnål match. Båda lagen har väldigt svårt för att göra mål, speciellt mer än ett. Om nu Gilardino inte kommer till spel är det hög tid att någon annan levererar. Det är matcher mot denna typ av motstånd som måste vinnas!! Speciellt om laget "want to get off on the right foot". Nu sätter vi stopp på denna formsvacka och bygger upp en ny segersvit.

Forza Genoa!! Forza Grifone

Mohamed Diriemohameed-92@hotmail.com2014-01-06 01:36:00
Author

Fler artiklar om Genoa