Inför Juve-Hellas: Inget att förlora - allt att vinna

Inför Juve-Hellas: Inget att förlora - allt att vinna

"Sono contento" upprepade Igor Tudor ett flertal gånger under pressträffen på Hellas Veronas högkvarter på via Olanda. Han satt avslappnat och sa att han var nöjd med det mesta.

Det var om hur laget har tränat under uppehållet, hur de nya spelarna verkar och att komma tillbaka till Turin och möta Juventus - för första gången som tränare för en annan klubb.
"Jag spenderade många där och deras arbetssätt har jag fått mig nu när jag är coach och vill verkligen visa att vi kan och göra ett bra resultat."
sa han tillbaka lutat i stolen.

Ja, de ligger mer i luften än normalt när det gäller matchen mot Juventus på deras hemmaplan. Inte så mycket kanske för Hellas skull utan självklart för att frälsaren heter Dusan den store som anlänt och ska ta sin första internationella steg mot fotbollstronen.
Förväntningarna är höga i Turin och Gialloblú ses som en perfekt sparring för att se vad han egentligen går för.
Sist lagen möttes på Bentegodi vann hemmalaget efter två mål av Simeone.
Sist Vlahovoc mötte Hellas var också på Bentegodi tog Fiorentina poäng men Vlahovic var totalt bortplockad av hemmalagets skräckbacklinje Faraoni-Sutalo-Casale...
Nu är kombinationen Juventus/Vlahovic och matchen spelas på Allianz Stadium.
Inte undra på att Igor Tudor såg nöjd ut. Han vet att Juve har pressen på sig och han vet hur otroligt svårt det är att möta Hellas.

Max Allegri vet vilken vikt den här matchen har. Han har inget att vinna - allt att förlora. En seger är i stort sett ett måste.
Men det kommer bli tungt, för fotbollsanalysföretaget Soccerment så är Hellas Verona det nästa bästa laget att pressa motståndarna och vinna över bollar - då snackar vi inte Italien utan hos Top5 ligorna i Europa. Alltså före Jürgen Klopps Liverpool... 
Det visar att öäpplet inte faller långt päronet för i toppen av statistiken ligger nämligen Torino - och ni vet ju vem som oljar kuggarna där.

Fast Tudor har lyckats med något Juric aldrig gjorde - sätta anfallet. laget har gjort hela 43 mål på 23 matcher. Juric klarade 30 förra säsongen och 28 den första på lika många matcher.  Det är t.o.m så att Tudor bara behöver fyra mål till för att komma upp i vad Juric klarade som bäst på en hel säsong med Hellas. Tyvärr för helgen så är Juvedödaren från i höstas -  Giovanni Simeone - avstängd utan det kommer bli antingen Kalinic eller Lasagna på topp. Visst, Simeone har en måltorka just nu och både Lasagna och Kalinic gjorde bra ifrån sig senast men jobbet Cholito gör ändå gör utan boll är några strån vassare än de båda andra. Kalinic kanske lite vassare i det jobbet än Lasagna men den senares kvickhet kan kanske komma bättre tillhands i spelvändningarna. Tudor sa att han inte bestämt sig men jag tror det är bullshit - det är bara för att mörka in i det sista.

I övrigt lär det vara Caprari och Barak bakom den ensamma anfallaren, Tameze och Veloso i mitten. Faraoni och Lazovic på kanterna och Casale, Ceccherini och Gunter tar backlinjen. Den enda ballotaglio jag kan vänta mig är mellan Veloso och Ilic om offensiva mitten.
Men vem vill inte drömma tillbaka till den här sekvensen för 2½ år sedan:




 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2022-02-05 21:45:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora