Stadio Marc'Antonio Bentegodi, 2021-10-30 18:00

Hellas Verona - Juventus

Inför Hellas-Juventus: ”Det värsta scenariot för oss”

Inför Hellas-Juventus: ”Det värsta scenariot för oss”

Juventus inför ett utsålt Bentegodi. En flashback till allra sista matchen inför publik innan pandemin bröt ut februari 2020.


En flashback också till den magiska veckan då Hellas under Juric spelade 1-1 borta mot Milan, 0-0 mot serieledarna Lazio på Olimpico och vann 2-1 hemma mot Juventus.
Den sjuka serien av matcher hade vi nästan nu under hösten igen. Lazio, Udinese och Juventus under en och samma vecka - och Milan helgen innan.
Resultatet av veckan låter sig väntas men med tanke på att varken någon av de tre under veckan har samma status som då så lär inte en eventuell seger mot Juventus skrivas upp på samma sätt som då. laget var nykomlingar och Juric äventyr kändes fortfarande överraskande nytt och fräscht.

Men nu är det en annan man från Split som kommenderar på Bentegodi och den mannen har allt att tacka Juventus för i sin fotbollskunskap.
Igor Tudor kom till Juventus efter att ha varit med och tagit brons med sitt Kroatien i Fotbolls-VM i Frankrike 1998 och var kvar i klubben i nio år (ett av åren utlånad till Siena) innan han återvände hem till Hajduk Split 2007 för en sista spelsäsong.
Att Juventus är hans lag i hjärtat behöver han inte säga, det hörs bara på sättet han förhöll sig till klubben:
"Jag kom till Juventus som ett barn och utvecklades där som person. Både som tränare och spelare var det en underbar upplevelse." sa han i pressträffen inför lördagens match.
"Men nu är jag här och ska göra allt jag kan för Gialloblú." avslutade han frågan för säkerhets skull.

Resultaten har verkligen inte gått som det är tänkt för den gamla damen och Allegri snubblade till ordentligt hemma i Turin på lilla Sassuolo där fransmannen Maxi Lopez snodde åt sig alla tre poängen hem till Emilia-Romagna i matchens döende minut. 
Chock i Agnellis flock och matchen mot Hellas Verona kom till att bli en helt annan karaktär än det var tänkt. Nu är det frågan om liv och död för Allegri.
"Sassuolos vinst var det värsta scenariot för oss, de har seriens bästa trupp. Allt är inte svart eller vitt som många verkar tro. Man kan vinna och förlora matcher men det viktiga i längden är stabilitet." svara Mister angående den överraskande förlusten för sin gamla klubb.
"Det gäller att vi är laddade och är medveten om våra svagheter och utnyttjar våra styrkor mot ett så bra motstånd som Juventus är, för vi är ett sammansvetsat gäng - trots att det är många nya i klubben." fortsatte kroaten.

Ja, det känns onekligen så när man ser laget. Minns att det såg likadant ut under Juric och det fanns anledningar varför Pessina, Verre, Silvestri och många andra ville stanna kvar. Basen finns också kvar sen Juric-tiden med Veloso, Barak, Faraoni, Lazovic, Gunter och andra.
man såg också det tydligt också hur hjärtligt återseendet med Silvestri var efter matchen mot Udinese och att det smittat av sig på Montipó också som kramade om Hellas gamla målvakt på ett sätt verkligen inte skvallrade om att han var ny i laget för säsongen.

Det är också här kärnan finns för Hellas fina start efter Di Francescos uttåg. Trots en risig insats mot Udinese så plockar ändå laget med sig en katjingpoäng.
Tudor verkar också ha mognat som tränare sen tiden i Udinese, då han fick kritik av sina dåvarande spelare och var tvungen att lämna - ganska exakt för två år sedan. Just nu känns det långt borta och även om han skulle le lite lätt över en Juveseger lär hans position inte vara i fara. Än är inte saknaden av den förste mannen från Split tillbaka i mina tankar.





 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-10-29 23:23:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora