Stadio Marcantonio Bentegodi, 2022-10-31 18:30

Hellas Verona - Roma

Inför Hellas-Roma: Repris på förra året?

Inför Hellas-Roma: Repris på förra året?

"Det kan inte gå dåligt hela tiden..."

Orden är Salvatore Bocchettis, han kom in Hellas för två matcher sen och efter att varit nära att ta poäng både mot Milan och Sassuolo men ståtar ändå med sex raka förluster.
Efter att Gabriele Cioffi förlorat två matcher på raken med 1-2 fick primavera-tränaren ta över den sjunkande skeppet.
Han fortsatte dock på samma spår med att förlora två raka med 2-1 men spelet övertygade mer nu under honom än under Cioffis tid.

Salvatore Bocchetti kom till Hellas Verona från Spartak Moskva under Ivan Jurc tidi klubben och var tänkt som stommen i backlinjen.
Det visade sig kanske att det var förre sportchefen Tony D´Amicos svagaste spelarvärvning under sin sejour i klubben. Bara fem spelade matcher och under Juric andra säsong blev han utlånad till Pescara.
Efter det la han av och gick in tränarrollen i stället och assisterade Igor Tudor förra säsongen. I och med det har presspelet kommit tillbaka mer intensivt och det har synts i det två senaste matcherna utan att det gett reusultat.
Nu står Roma på tur och det är ett Roma som är revanchssuget, inte bara för förlusten mot Napoli i förra omgången utan också för förlusten förra hösten då det var just Igor Tudor och Salvatore Bocchettis första match efter att Di Francecso fått sparken efter tre raka förluster.
Laget vände då 1-2 till 3-2 och gav den start och boost som gjorde att laget aldrig blev indraget i bottenstriden.

"Vi förtjänar mer än vad tabellen säger men vi måste också förbättra oss mer så vi inte är kvar i den här situationen" fortsatte tränaren på pressträffen i lördags.
Tycker nog han har delvis rätt. Laget har haft de tufft och på sex hemmamatcher har laget haft kanske seriens fem formstarkaste och bästa lag under den perioden, vilket lett till fem förluster.
Den sjätte matchen var mot Sampdoria, vilket gett säsongens enda seger så här långt.
Men det stora problemet för Hellas är egentligen att truppen är alldeles för tunn.
Henry, Verdi, Kallon  i all ära men efter en riktigt svar sommarmercato har satt klubben i den positionen den är i och det klart det kostar att slänga bort över trettio mål och en jädra massa assist som tridenten Caprari-Barak-Simeone gjorde förra säsongen utan att fylla upp med liknande alternativ. Inte känns det som fullgoda ersättare i alla fall. Har vi kanske 20 mål sammanlagt på dem?

Var sig det kom ett skifte under måndagkvällen eller inte mot Roma så kommer det bli en publikfest. Över 23.000 biljetter är sålda och de 3000 biljettera gästerna fått är som vanliht utsålda.
Roma har alltid starkt bortafölje och det är aldrig något undantag på Benetgodi.





 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2022-10-31 12:57:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora