Stadio Giuseppe Meazza, 2021-10-16 20:45

Milan - Hellas Verona

Inför Milan-Hellas: ”Hans dribblingar saknar motstycke”

Inför Milan-Hellas: ”Hans dribblingar saknar motstycke”

Hellasredaktionen har ställt några frågor till Milanssupporten David Faxå om lördagens kvällsmatch.

Ja, äntligen är vi igång igen med Serie A efter några veckors uppehåll tillägnat landslagen och Donnarumma....

Vi passade på under "ledigheten" att ställa några frågor till Milansupportern David Faxå , tillika överförmyndare för Fossa degli Alci - podden som flitigt rattades här på Svenska Fans och dyker upp nu för tiden när man minst anar. 
Såklart låg fokuset på kommande matchen min vi undrade såklart också över annat, såsom hur han ser på just Donnarumma-situationen.

Varsågoda!

Uppehållet över - men inte för Zlatan. Fortfarande problem med hälsenan och återkomsten skjuts upp en vecka - igen.
Chansen att han startar i helgen är minimal men hur ser det ut annars på anfallssidan och hur är känslan av att Zlatan återkomst dröjer?


Zlatan kommer inte göra många minuter i sin sista säsong som fotbollsspelare. Jag hoppas att det kan bli några matcher kontinuerligt i alla fall, men jag tycker att vi redan i fjol såg tydligt att Zlatans kropp inte längre håller. Det i sig är såklart jäkligt sorgligt, men det är inte konstigt. Trots Zlatans, och stundtals Girouds, frånvaro har anfallsspelet sett riktigt bra ut. Den offensiva trion Rebic-Diaz och Leao har verkligen visat framfötterna istället. Leao vill jag rikta lite extra fokus mot som verkligen utvecklats över sommaren och är mer direkt i sitt spel. Hans bollförande och dribblingar saknar motstycke i Italien och kan han fortsätta producera poäng över tid så har Milan en riktig juvel i sitt stall. Då bör man omgående börja prata om att förlänga kontraktet innan det är för sent!



Hellas har vaknat till liv med bytet av tränaren. Tudor har kanske inte ryktet om sig att var en uppcoming star på tränarhimlen likt Juric var men har nu fyra raka matcher utan förlust.
Vad har ditt intryck av Tudor varit i under hans tränarkarriär?


— Rätt intetsägande? Det är inte direkt någon jag bevakat med förstoringsglas. En sejour i ett rätt dassigt Udinese och nu tillträdd i Hellas. Visst, det kanske blir en habil Serie A-tränare, men jag är fel person att be redogöra för Igor Tudors tränargärning.

Tre mål gjorda för Kalinic som leder interna skytteligan i Hellas och Rebic i Milan har gjort ett och är en viktig pusselbit hos Rossoneri.
De två kroaterna är väl de gemensamma mellan lagen men det känns inte direkt som om de kommer hålla igen firandet om de skulle göra mål. ¨ Rebic var på lån från Fiorentina 2016 och gjorde ingen människa glad.
Hur är Rebic status i klubben och vad blev fel med Kalinic?


Rebic status är rätt hög i Milan. Han är en spelare som inte gör mycket väsen av sig, men gör många viktiga insatser. Han har tidigare glänst på våren av säsongerna, men nu har han inlett riktigt bra även på hösten. Han har tagit ett stort ansvar när Zlatan och Giroud inte har funnits tillgängliga. Utanför planen syns och hörs han inte alls, till skillnad från några andra av de offensiva spelarna i Milan.

Du frågar vad som blev fel med Kalinic. Jag undrar om någonting blev rätt med honom. Det är ju en på tok för dålig fotbollsspelare för Milan. Han var en panikvärvning som inte gjorde någon glad.

För övrigt är båda lagen har ett målsnitt på över två mål per match - vilket Hellasfans är lite småchockade över då just anfallarnas effektivitet var Juric akilleshäl i klubben.
Men, till skillnad från Hellas, har  Milan ett av ligans vassaste försvar med bara fem insläppta mål. Hur kommer det sig?


Jag skulle säga att det svaras kontinuitet. Milan har haft många skador under säsongsinledningen, men backlinjen har varit nästan intakt hela tiden. Visst har Kjaer och Calabria fått sitta bredvid ett par gånger, men då finns exempelvis Romagnoli redo att kliva in. Milan har både bredd och spets i backlinjen och de känner varandra väldigt bra. Sen har också Mike Maignan kommit in och ersatt Gigio Donnarumma på bästa möjliga vis.



Apropå det.... Donnarumma har fått spott och spe under landslagsveckan från Milanfans - hur ser du på det? Och saknar du honom eller är Maignan värdig ersättare?

— Jag tycker det är rätt att Milanfansen uttrycker sin besvikelse mot Donnarumma. Samtidigt som det är svagt sportcheferi av Maldini och Co att tappa Gigio gratis så har också Donnarumma också svikit Milan. Han gjorde sin karriär i Milan, fick ett monsterkontrakt och sin brorsa bredvid sig och nu var det äntligen dags för Champions League.
Han är flera gånger om uttryckt sin stora kärlek till Milan, men när det väl kommer till kritan så sticker han och sätter sig på bänken i ett oljekladdigt Paris istället. Han är ju så pass bra så visst kommer han ta den ordinarie tröjan inom kort, men ändå. Donnarumma vet att han hade ett enormt ekonomiskt värde. Han skulle kunna förlängt i somras och ändå flyttat, om nu det var stora viljan.
Jag saknar inte Donnarumma just nu eftersom Maignan inlett superbra. Därför är jag nu väldigt orolig eftersom Maignan tvingas till operation och längre frånvaro. Tatarusano eller Mirante (som ryktas in) kommer inte bli avgörande i toppmatcher mot Porto eller Inter.

Nämn tre punkter som är Milans styrka för att vinna matchen?

  •  Milans offensiva kreativitet. Rafa Leao, Brahim Diaz och Alexis Salemaekers kommer alla i bra form till denna match. Den trion har länge haft kreativiteten, men i år har man börjat producera poäng också. Det kommer inte Hellas stå emot.
  • Toppform på många. Leao, Diaz, Theo, Tomori, Tonali och säkert ett par spelare till. Alla är i toppform. Det finns ingen i Hellas som kan mäta sig med någon av dessa spelare.
  • Bredden. Vi kommer från ett landslagsuppehåll och det är gamla skador på Zlatan och nya skador på Maignan. Men Milan har en bredd rakt igenom truppen som är tillräckligt bra för mittenklubbarna i Serie A...

...och tre punkter laget måste se upp med hos Hellas Verona.
  • ...eller? Är verkligen hela truppen tillräckligt bred? Hur bra är Tatarusano? Kan Milan klara av att Hellas pressar Milans lite svajiga rumän tidigt i matchen?
  • Det finns ju några kvalitetsherrar i Verona trots allt. Jag tycker Faraoni vuxit senaste säsongerna och han har pytsat mot Milan tidigare. Även Barak är en jobbig jävel. Vi får hoppas att Kjaer nyktrat till efter VM-avancemanget, alternativt att Romagnoli inte är allt för kränkt av det påstådda kontraktsförslaget (halverad lön), och därmed kan stoppa tjecken.
  • Måste jag komma på en till? Hmm, okej då... Igor Tudor är ju enligt frågeställar-Johan en vass jäkel (???, red. anm.). Kanske kan hans formpeakade Hellas knäcka Piolis höga press och spela loss på ytor bakom ångloken på kanterna.

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-10-14 12:30:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora