Inför Napoli

Inför Napoli

Under måndagskvällen bär det av till den alltid (för motståndarna) svårspelade Sao Paolo. Två lag med ovanligt bra relation, möts. Lagens presidenter har ett stort inflytande i det här. Det kan, för dom, ses som en vänskapsmatch, men för oss blir det den 25:e omgången av Serie A

Den senaste tidens resultat har varierat. Inför derbyt för några veckor sedan, pekade formen rakt upp efter flera bättre insatser. När den matchen var slut och förlusten ett faktum, var jag förbluffad över hur dålig fotboll det var, från vår sida då. Och när man sedan förlorar  får man räkna med kritik, sppeciellt när lagets spel påminner om sitt eget lag i div 4. Vissa menar att förluster känns hårdare när man har presterat bra och varit det bättre laget, men jag tycker att dom värsta är när sitt lag spelar uruselt. 

Därefter reste laget sig omgående, med en vinst över Livorno borta och oavgjort hemma mot Udinese. Gilardino börjar på allvar spela till sig en VM-plats. Han är hungrig efter mer har han uttalat sig om. Han har ett må, och det är att göra fler mål i vår än vad han gjorde i höstas. Något säger mig att han kommer fortsätta göra mål.  Konate fick göra sitt första ligamål mot Udinese. Kul för honom.  En ung spelare som gjort allt bra  förutom att sätta dit bollen. Kanske kan lossa nu när han inte behöver oroa sig över att spräcka nollan framöver.

Förmodlig startuppställning:

(3-4-3) Perin;Burdisso-Portanova-Marchese; Antonini-Matuzalem-Bertolacci-De Ceglie; Konaté-Gilardino-Antonelli

Napoli är ruskigt starka på Sao Paolo. 21 vinster på dom 22 senaste är grymt facit. Många trodde att laget hade förutsättningarna för att hänga på i toppen säsonen ut, men skador på spelare som inte fick bli skadade, bland annat, gjorde laget sårbara. Nu står laget fast vid att rädda det man kan, och det är tredjeplatsen. Det blir inte lätt med Fiorentina smygandes bakifrån. 

Förmodlig startuppställning:

(4-2-3-1) Reina; Maggio-Fernandez-Albiol-Ghoulam; Inler-Jorginho; Callejon-Hamsik-Mertens; Higuaìn

Mohamed Diriemohameed-92@hotmail.com2014-02-24 06:28:00
Author

Fler artiklar om Genoa