2017-12-10 18:00

Sassuolo - Crotone
2 - 1

Inför Sassuolo-Crotone: Åt vilket håll barkar "Zenga-effekten"?

Inför Sassuolo-Crotone: Åt vilket håll barkar "Zenga-effekten"?

Efter att Davide Nicola abrupt lämnat sin post som huvutränare för Crotone är det nu dags för Walter Zenga att debutera som huvudansvarig i matchsituation. Frågan är vilken effekt tränarbytet kommer att ha på spelartruppen i Rossoblú.

Med tre raka förluster på kontot, inkluderat mega-smällen hemma mot Udinese, känns det som att just ett tränarbyte kan gynna truppen. Inte alls för att Davide Nicola var dålig på något sätt. Nej, tvärt om. Han åstadkom mirakel med de senaste säsongernas trupper. Men just nu är truppen i ett läget där en ny, hög röst absolut kan vara att föredra. Känslor framför taktisk elegans är får du hos Walter Zenga. Just nu har vi råd att tappa Nicolas taktiska briljans, dock måste Zenga sätta defensiven. 

Att plocka poäng i denna match kommer vara otroligt viktigt. Framöver väntar ett tufft spelschema inkluderat matcher mot Lazio, Napoli och Milan. Det må vara långt kvar av säsongen, men alla poäng som är möjliga måste man gå hundra procent in för att ta. 

Vi möter ett Sassuolo som, efter Eusebio Di Francesco, famlar lite i mörkret. Just nu ligger de grönsvarta på en 17:e-plats, vilket är en missräkning. Crotone ligger endast en poäng före, så precis som för den kalabriska klubben, är detta en otroligt viktig match för "Sassarna". 

Zenga är en man av spelsystemet 3-5-2. Trots att Nicola skördat en del fina framgångar med sitt 4-4-2, verkar det som Crotones nyblivne tränare kommer stå fast vid sin filosofi. För mig är en 3-5-2-uppställning just det när laget anfaller. I försvarsspelet förändras formationen till 5-3-2. I grunden är det så. Det finns såklart olika varitanter att formera upp ett 3-5-2/5-3-2, men att backlinjen förändras beroende på om laget är i anfalls- eller försvarsposition, det är grundidén. 
Om man får tro La Gazetta dello Sport så kommer vi få se två stycken formationer, där de båda anförs av en trebacklinje, som möts. 


Förväntade startelvor:
Sassuolo(3-4-3): Consigli, Goldaniga, Cannavaro, Acerbi, Lirola, Mazzitelli, Duncan, Peluso, Berardi, Falcinelli, Politano
Crotone(3-5-2): Cordaz, Simic, Ajeti, Ceccherini, Faraoni, Barberis, Mandragora, Stoian, Martella, Budimir, Trotta

Joel Askjoel.ask39@hotmail.comJoelAsk392017-12-10 15:19:00
Author

Fler artiklar om Crotone