-

Inför Torino – Gubbio: Guberti tillbaka
Guberti är tillbaka efter sin korsbandsskada.

Inför Torino – Gubbio: Guberti tillbaka

Torino tar under lördagen emot Gubbio i Serie B:s 32:a omgång. Positiva nyheter i hemmalaget är att Stefano Guberti är tillbaka och väntas starta en match för första gången på sex månader.

Två månader och elva matcher kvar av ligaspelet i Serie B. Torino leder serien men tre lag flåsar i naken. Där av krävs det segrar i matcher där segras ska tas. En sådan match väntar denna helg när Torino tar emot Gubbio som är seriens sämsta bortalag med noll segrar på femton bortamatcher.
 
Guberti klarade testet
Sex månader efter sin korsbandskada väntas Stefano Gubertis få starta lördagens match mot Gubbo. Guberti hann tyvärr inte visa upp framfötterna allt för mycket innan den olyckliga skadan var framme och återkomsten känns som ett nyförvärv. I veckan spelade laget träningsmatch mot juniorerna där Guberti testades hårt och lämnade bara positiva besked.
 
En annan ytter som haft en skadedrabbat första tid i Torino är Cristian Pasquato. Även han är fri sina skador och väntas få göra sina första minuter i Granatatröjan, dock som inhoppare.
 
Venturas stora funderingar inför denna match har varit för backlinjen. Di Cesare, Ogbonna, Parisi och Pratali har under veckan tränat på egen hand, på grund av skador, där Ogbonna är den som återhämtat sig bäst och väntas starta matchen. Parisi finns också med men väntas starta på bänken. Parisi är förövrigt kallad till förhör den tredje april för inblandning i uppgjorda matcher under fjolårssäsongen.
 
Framåt återvänder Iori efter att ha fått vila mot Juve Stabia. En som däremot får vila är Stevanovic som Ventura gett ledigt. Guberti och Surraco tar kanterna där Bianchi och Sgrigna väntas bilda anfallsplar.
 
Gubbio, glädjedödare i höstas
Gubbios andra Serie B säsong i historien har varit den förväntade. En tuff kamp i botten där man just nu befinner sig på kvalplats. Mycket på grund av sitt dåliga bortaspel där man inte tagit någon seger och endast fyra poäng.
 
Men mot Torino har man positiva bilder i bakhuvudet. Under höstens möte bröt Gubbio Torinos svit på sex raka bortasegrar och blev då första laget att besegra oss. I försvaret finns Torinodelägda Simone Benedetti som var riktigt bra i höstens möte. Framåt värvade man in Salvatore Mastronunzio i januari men det köpet har inte varit lyckat och inte resulterat i några mål framåt.
 
Matchen börjar 15:00 och eventuell stream dyker upp på vårat forum.
 
Källor: Torinofc.it och Toronews.net

Joel OlssonMail: olsjoel@gmail.com Twitter: @OlssonJoel2012-03-23 22:28:00
Author

Fler artiklar om Torino