Dacia Arena, 2021-10-27 18:30

Udinese - Hellas Verona

Inför Udinese-Hellas: Revanschlust för Igor

Inför Udinese-Hellas: Revanschlust för Igor

Snuskig match mot Udinese väntar.

Känner ni hur det doftar av segerns sötma som kittlar i näsborrarna?
Känner ni som jag också vittring av en klassisk backlash?

Med resultatet som uppnåddes mot Lazio känner man nästan att man ville laget skulle vila sig en vecka men just nu kommer en sur, grinig, äckligt svår match Udine i stället.
En sån där match man ogärna vill förlora men heller ingen som får stora rubriker om man vinner.

Diego Simeones son Giovanni har ju fått många lovord efter sina fyra mål mot Lazio - fattas bara annat.
Men i skymundan har en annan man dykt upp, från att varit lovande Romas primavera sett som en coming star men haft otroligt svårt att få ut sin talang i vuxen ålder.
Gjorde det så bra i Pescara under några säsonger i Serie B, särskilt säsongen 2015-16 då han med bl.a. Lapadula bildade ett fruktat anfall med Lapadula.
Båda snappades upp av Milanoklubbarna Inter och Milan där våran man gick till den förstnämnda men lånades ut tillbaka till Pescara direkt.
Vi snackar såklart om Gianluca Caprari.

Pescaras säsong blev ettårig men Caprari vann ändå lagets interna skytteliga på 9 mål men att han skulle vara överflödig i Inter var det inga tvivel om. Sampdoria tog över honom då klubben i en deal där Inter tog över Skriniar så fick Sampdoria €18miljoner plus Caprari.
Anpassningen gick sådär och trots hela 34 matcher (varav 19 från start) blev det bara 5 mål under säsongen. Konkurrensen med Quagliarella och Zapata var tung.
Blev samma visa året efter då Defrel ersatte Zapatas flykt till Atalanta, vilket resulterade till utlåning  säsongen efter till Parma och därefter till Benevento.
Nu hade löftet hunnit bli 28 år när Hellas Verona blev adressen i somras och karriären hade inte annat än gått i stå.

Men nu, kanske i fotbollens prime-ålder, har han under Tudors armar kanske hittat sitt rätta element..
Romasonen har nu spelat sju matcher med ett snitt på en poäng per match (3 mål och 4 assist). 
"Jag är väldigt nöjd, skulle kanske gjort mål själv förutom de två målpasset till Simeone. Han bevisar att hårt jobb lönar sig och är otroligt glad för hans skull".

Trots sin framtoning att hylla Simeone så har vi de senaste matcherna verkligen sett en helt annan Caprari än den rätt så rädda killen i Sampdoria. Minns tillbaka då han missade runt 3-4 straffar för laget under en säsong - vilket brukar belysa karaktären på spelaren. Här i Hellas har han visat en helt annan skalle. 

Nu har han blivit så oumbärlig i trequartista-rollen att Tudor knappast vågar rotera den positionen i Udine där det kommer bli ett "kärt" återkommande för Igor till Udine.
Matchen mot Udinese har alltid en derbykaraktär även om det skiljer 24 mil mellan orterna och inte blir det mindre av att det var Tudors första Serie A-klubb och det var han som lyfte fram Luca Gotti för sportchefen Marino då han lämnade Chelsea då Sarri fick sparken, trots - eller kanske tack vare - skillnaden på deras karaktärer. 
Det slutade lite "All about Eve"-mässigt när Luca över under hösten 2019 då spelarna i Udinese och Tudor inte kom överens. Revanchlustan för Igor måste sitta där nu när han återvänder som A-lagstränare efter två år.







 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-10-27 12:45:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora