Ingen poäng i gemellaggiot: Verona-Fiorentina 0-2

Mitt i Hellas elände var det dags för gemelaggiot mellan Hellas och Fiorentina. När de båda laguppställningarna lästes upp kom applåder från båda sidorna som ett bevis på det tighta vänskapsbandet mellan de båda förreningarna. Mandorlini valde äntligen att vila småskadade spelare och på topp fanns Francellino Matuzalem. I mål fanns Pierluigi Gollini istället för Rafael.

Båda lagen visade vilja att ta sig upp i plan från start men det var Fiorentina som tog tag i taktpinnen. Verona höll Fiorentina utanför straffområdet och Gollini fick en lugn start på matchen. Verona försökte trycka upp men väl uppe på Fiorentinas planhalva kändes Juanito Gomez alldeles för ensam.
I ett av de sporadiska Veronaanfallen sprang Fiorentinas keeper Anton Tatarusano ut och boxade bollen till inkast. Veronafansen skrek för hands utanför straffområdet men domare Paolo Valeri tecknade för linjen. Reprisen skulle sedan visa att Veronafansen hade rätt.

I 23:e minuten kom Gollinis första ingripandet. Manuel Pasqual kom runt på kanten och slog ett flackt inlägg. Gollini försökte skära av vinkeln men lyckade inte hålla i duggregnet. Istället blev det en farlig retur till Nikola Kalinic som som tur var sköt utanför i bra läge.
Endast två minuter senare kom en kopia på anfallet. Pasqual kom än en gång med ett flackt inlägg. Gollini som precis gjort ett halvdant ingripande tvekade och en framrusande Kalinic kom före på bollen. Gollini lyckades rädda med knäna men bollen tog olyckligt på Rafael Marquez och bollen rullade in bollen i eget mål. 0-1 till Fiorentina.

Verona vaknade till och försökte lyfta upp laget i anfallen. Första riktiga avslut kom från Bosko Jankovic som provade på en klassisk bicicleta. Avslutet kom på mål men Tatarusano var med på noterna och kunde rädda till hörna.

Med fem minuter kvar av halvleken satt Verona in en tung press och Fiorentina fick svettas för att hålla bollen borta från målet. Stämningen blev grinig nere på plan och det syntes att båda lagen ville åt poängen. Fiorentina lyckades dock hålla undan och gick till halvlek med ett mål mot noll.

Verona kom ut på plan i andra halvlek och med uppflyttade positioner och högre press på sina motståndare. Hemmalaget försökte rulla boll, men kom inte igenom ”Violas” försvar. I 57:e stal Fiorentina bollen och spelade en lång djupboll till Giuseppe Rossi som hann först. Inspelet kom längs med marken långt bort på andra stolpen där Kalinic sprang ifrån Souprayen och enkelt kunde sätta bollen i mål bakom Gollini.

I 61:e minuten kom Jacopo Sala runt på kanten men inlägget hann blockas av en uppoffrande Davide Astori. Verona kämpade tappert och försökte trycka fram, men det räckte helt enkelt inte. Fiorentina var numret större än ett allt mer pressat Verona och kunde behagligt spela av matchen i ösregner med resultatet 0-2.

På lördag väntar en måstematch mot Carpi som ikväll även de förlorade i slutskedet av matchen mot Frosinone.