Inter – Genoa 5-2: Om fotbollsmatcher bara var en halvlek långa…
Palacios 0-1 fick de rödblå fansen att drömma om stordåd

Inter – Genoa 5-2: Om fotbollsmatcher bara var en halvlek långa…

En fantastisk och en något mer medioker halvlek var vad Genoa bjöd på idag när de rödblå hälsade på hos Inter. Efter ett välförtjänt ledningsmål i första halvlek fick laget se inte bara en eller två bollar ramla in i Eduardos mål i andra halvan av matchen. Ett rödblått tröstmål avslutade matchen.

Jag ska börja med att vara ärlig: Jag har inte en susning om vad som hände i dagens match. Under tiden den spelades befann jag mig behagligt långt borta från allt vad radiomottagning heter, för att inte tala om mobiltäckning. Med skinande sol och temperaturer som påminner om svensk midsommar (åtminstone i vissa delar av Sverige) valde jag att barfota ägna mig åt att njuta av ligurisk vår. Här får ni istället en sammanfattning av vad italienska media säger om matchen så här några timmar efteråt:

Första halvleken var Genoas. De rödblå höll Inter på plats och hade ordning på spelet. En stor dos rödblå målmedvetenhet och segervilja kännetecknade denna del av matchen. Eduardo i målet hade inga problem att kontrollera de skott som Inter lyckades få till, förutom vid ett tillfälle men då var Eto’o ändå offside och blev korrekt avblåst för det. Genoa jobbade på bra och fick i slutet av första halvlek utdelning för sitt slit med Palacios 0-1 på en chanslös Julio Cesar och gav sitt lag en välförtjänt ledning som laget kunde njuta av under paus.

I andra halvlek tog Inter i med hårdhandskarna. Inom loppet av femton minuter hade Pazzini (ett mål)och Eto’o (två mål) straffat de rödblå tre gånger om. Och det skulle inte ta slut där. Pandev och Nagatomo fyllde på den blåsvarta målskörden med var sitt mål. Genoa lyckades inte skapa mycket i andra halvan av matchen men strax innan domaren blåste av matchen fick Boselli in ett tröstmål för de rödblå, men resultatet talar sitt eget språk: 5-2 till Inter.
Sammanfattningsvis kan det väl sägas att om fotbollsmatcher räckte 45 minuter hade det varit Genoas dag idag. Under första halvan av matchen spelade Genoa som ett storlag men sedan tappade man konceptet och när målen började trilla in tappade man nog även gnistan allt eftersom.

Dagens lag var sammansatta på detta sätt:

Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Ranocchia (ersatt av Nagatomo i andra halvlek), Chivu, Zanetti, Thiago Motta, Stankovic (ersatt av Pandev i andra halvlek), Sneijder, Eto’o, Pazzini (ersatt av Kharja i andra halvlek). På bänken även: Castellazzi, Materazzi, Mariga, Coutinho

Genoa: Eduardo, Mesto, Dainelli, Kaladze (ersatt av Chico i andra halvlek), Moretti, Rafinha, Kucka, Konko (ersatt av Antonelli i andra halvlek), Rossi, Paloschi (ersatt av Boselli i andra halvlek), Palacio. På bänken: Scarpi, Polenta, Milanetto, Jankovic.

Källor: La Repubblica, Radio 19, Secolo XIX, La Gazzetta dello Sport

Susann Silander2011-03-06 19:45:00
Author

Fler artiklar om Genoa