Italien skrev historia
Acerbi fick göra sitt första landslagsmål när Italien vann under fredagskvällen.

Italien skrev historia

Italien skrev ikväll historia när man för första gången någonsin vunnit tio raka tävlingsmatcher, och samtidigt slagit ännu ett rekord när man vunnit sex raka matcher på bortaplan.

Ett redan EM-klart Italien spelade förvånansvärt avslappnat och det börjar kännas som tryggheten i hur Mancini vill se laget spela verkligen har satt sig. Detta till trots att det saknades tongivande spelare. Vidskeplig supporter som man är så hör det inte till vanligheten heller att se Italien vinna och ta segrar när det egentligen är "betydelselöst" rent kvalmässigt. 

Tonali var fenomenal och styrde spelet i Verrattis frånvaro på mitten. Acerbi, som kommit tillbaka från två (!) cancerbehandlingar gjorde sitt första landslagsmål, där även Insigne och Belotti målade. Donnarumma hann med att visa klass, något man inte alltid blivit bortskämd med, vilket var positivt innan han blev utbytt i slutminuterna mot Atalantas målvakt Pierluigi Gollini som fick göra landslagsdebut. Ytterligare en landslagsdebutant han Mancini med att byta in då Gaetano Castrovilli, från Fiorentina, fick speltid.

Positiv kväll och nu väntar Armenien på tisdag innan det blir lottning den 30:e november. Men Italien öppnar hela EM på hemmaplan, i Rom, den 12:e juli.

Sebastian Tapognani2019-11-15 22:52:51
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger