2018-10-04 18:55

Anderlecht - Dinamo Zagreb
0 - 2

Lazio-Genoa 0-1

Lazio-Genoa 0-1

I en match där Lazio radade upp chans efter chans kanske det inte är logiskt att Genoa ska ta tre poäng. Men i fotboll kan allt hända och för dagen var Genoa det effektivaste laget.

Matchens första farlighet fick Lazios gänglige anfallare Kozak som frispelades genom en fin djupledsboll, hans avslut smet förbi Frey i Genoamålet men rensades undan av försvarare som hunnit ta plats på mållinjen.
Strax därefter prickade Immobile Borriellos panna, men lobbnicken landade på målets översida.
Lazio pressade sedan på och Hernanes testade bössan från håll vid flertalet tillfällen, utan resultat. Candreva testade också från håll men, en för säsongen trimmad, Frey stod emot bra. När sedan Zarate mötte ett lågt inspel med en stenhård vrist så behövde fransmannen som tur var inte ens agera. Skottet smet strax över.
Lazio radade upp chans efter chans men det blev aldrig sådär hyperfarligt och 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken började med fortsatt Laziopress. Hernanes kunde, efter ett fint väggspel med lagkamrat, dra ifrån ett skott med vänstern. Skottet blev väldigt farligt men studsade över, via ribban.
En väldigt pigg Candreva i hemmalaget fortsatte testa från håll, men skottet från 35-40 meter styrdes utanför av Frey.
Genoas andra chans i matchen kom efter en frispark från mittplanen som lobbades in i straffområdet. Högst i luften nådde Granqvist och lyckades styra ner bollen mot målvaktens högra stolpe, men en fin räddning från Marchetti i Laziomålet. Efter lite kalabalik på returen lyckades Lazioförsvaret rensa undan i panik.

Lazio får ett par avslutslägen, där det farligaste är en bredsida från Klose som smiter utanför den högra stolpen till Genoaförsvarets lättnad.
Matchens enda mål kommer till efter en lång boll från Frey som Kucka nickar vidare framåt i banan. Antonelli möter på volley och skarvar fram bollen till en framstörtande Borriello. Borriello tar med sig bollen ett par meter och avslutar sedan distinkt intill den bortre stolpen.

Emil Bjarnelind2012-09-24 23:26:00
Author

Fler artiklar om Genoa