Mercato Gennaio 2013 - Rigoni sista spelare in

Mercato Gennaio 2013 - Rigoni sista spelare in

Nytt år och ny vintermercato. Här samlas de flesta ryktena som gäller Genoa gällande spelare ut och in.

KLARA IN

Matuzalem, Lazio
Hade kontrakt med Lazio till 2014 och ryktades till både Milan och Napoli i januarifönstret men nu är övergången till Genoa klar. Den 32-årige brassen ska bära tröja nummer 27.

Antonio Floro Flores, Granada (Udinese)
29-åringen var på lån hos Genoa förra säsongen och prickade då in tio fullträffar på 18 matcher för klubben. Denna säsongen har han varit  utlånad till Granada i spanska La Liga, men där blev det ingen succé.
19/12: Nu står det klart att Floro Flores återvänder till Genoa. Som utbyte i affären år Alexander Merkel och Masahudu Alhassan i motsatt riktning.
5/1: Floro Flores presenterad som Genoaspelare.

Eros Pisano, Palermo
25-årige högerbacken har redan presenterats som Genoaspelare. Han kommer att bära tröja nummer 87.

Thomas Manfredini, Atalanta
32-årig mittback som ansluter till Genoa i en bytesaffär där Michele Canini går i andra riktningen.

Rubén Olivera, Fiorentina
29-årig mittfältare som var på lån hos Genoa (då från Juventus) kommer nu återigen bära den rödblåa tröjan. Ansluter på lån med köpoption. Får äran att bära tröja nummer 10.

Enis Nadarevic, Varese
25-årige bosniern har tillhört Varese sedan 2008 och kommer nu till Genoa. Ytter/anfallare.

Mattia Cassani, Fiorentina
Högerbacken ansluter till Genoa på lån efter att Sampirisi lämnat klubben. Genoas andra högerbacksförvärv denna månad efter Eros Pisanos ankomst.

Daniele Portanova, Bologna
Den 34-årige försvararen återvänder nu till klubben han spelade för redan säsongen 1998/99.

Marco Rigoni, Chievo
Mittfältaren lämnar Chievo för spel i Genoa.



KLARA UT

Alexander Merkel, Udinese
Genoa och Udinese byter spelare. Merkel lämnar Genoa och istället återvänder Antonio Floro Flores till rossoblù.

Masahudu Alhassan, Udinese
Försvararen har under hösten varit på lån hos Novara i Serie B. Nu ingår han i en typ av bytesaffär mellan Genoa och Udinese. Tillsammans med Merkel lämnar han klubben, samtidigt som Genoa plockar tillbaka Antonio Floro Flores.

Anselmo, Palermo
Brasilianske mittfältaren som kom till Genoa så sent som i somras är besviken på brist på speltid. Blir ett byte mellan klubbarna då högerbacken Eros Pisano går i andra riktningen.

Michele Canini, Atalanta
Ingår i en bytesaffär, där Manfredini går till Genoa. Canini-övergången är än så länge bara ett lån.

Gianmario Piscitella, Modena
19-årige anfallaren spelar resterande säsongen på lån hos Serie B-klubben Modena.

Mario Sampirisi, Chievo
Den unge högerbacken lämnar Genoa för spel i Chievo.

Leonardo Melazzi, Danubio
Anfallaren har inte alls lyckats imponera i Italien och återvänder nu till Uruguay för spel med Danubio.

Francesco Acerbi, Chievo
Milan värvade mittbacken Acerbi från Chievo i somras. Han har inte lyckats slå sig in i Milan och nu säljs han vidare till Genoa. I affären ingår att Milan får resterande halvan av delägarskapet för Kevin Constant.
Genoa har nu i sin tur skickat tillbaka försvararen till Chievo.


RYKTEN IN

Marcelo Brozovic, Dinamo Zagreb

Både Genoa och Udinese har jagat den 20-årige mittfältstalangen och tidigare i veckan skrevs det att Genoa vunnit kampen. Nu har dock Brozovics agent gått ut och sagt att de blockat affären fram till sommaren då nya förhandlingar tas vid.

Felice Piccolo, CFR Cluj
Genoa är sugna på att plocka hem den tidigare Juventus- och Empoliförsvararen till Italien igen. Så fort den rumänska klubben godtar de ekonomiska villkoren i affären så väntas 29-åringen skriva på för rossoblù.

Hernan Barcos, Palmeiras
Argentinsk anfallare som jagats av Fiorentina, Palermo och Juventus har nu även dragit till sig blickar från Genoa. Sitter just nu på ett kontrakt fram till sommaren 2014, men enligt flera sydamerikanska medier väntas ett bud på 5 miljoner euro bli godtagbart.

Eduardo Vargas, Napoli
Redan i somras ryktades det om att Genoa skulle låna den uruguayanske anfallaren från Napoli då konkurrensen väntades bli för svår med spelare som Cavani, Pandev och Insigne. Nu har det ändå blivit en del speltid och även en del mål, främst i Europa League.
Trots allt ryktas det om ett möjligt byte av spelare klubbarna emellan, där Ciro Immobile isåfall skulle gå i motsatt riktning. Detta gäller framförallt säsongen ut.

Michu, Swansea
Enligt brittiska Daily Mirror har Napoli och Genoa under en längre tid visat intresse för att värva den spanske trequartistan, som man måste säga gjort succé för Swansea under sin första Premier League-säsong. Värvades billigt från Rayo Vallecano och ses som ett riktigt fynd. Just därför ses det som föga troligt att en övergång skulle bli av, och speciellt inte redan nu i januari.

Modibo Diakite, Lazio
Den 25-årige försvararen är inte tillfreds med situationen i Lazio och vill mer än gärna lämna klubben. Genoa söker ersättare till skadade Bovo, samtidigt som Granqvist är ryktenas man. Kontraktet med Lazio går ut sommaren 2013 så om Rom-klubben vill ha ut pengar för den franske försvararen så är en försäljning i januari ett måste.

Cristian Zaccardo, Parma
Den forne italienske landslagsförsvararen kopplas ihop med Genoa. Genoa har uttalat att man söker mer erfarna spelare för backlinjen och Zaccardo-ryktet är därför inte helt ologiskt. Redan i somras ryktades det om en övergång.

Matias Silvestre, Inter
Mittbacken kom till Inter efter en lyckosam sejour i Palermo inför den här säsongen. Har inte alls slagit sig in i laget som han och många andra trodde, så nu letar han ny klubbadress. Genoa har visat intresse och efter försäljningen av Granqvist så kan en affär bli möjlig.

Fabio Ceravolo, Reggina
25-årig anfallare som uppges kosta Genoa ca 500 000 kr att köpa loss från Serie B-klubben.

Reto Ziegler, Juventus (Lokomotiv Moskva)
Vänsterbacken som är på lån hos Lokomotiv har dragit till sig intresse från Genoa. Enligt italiensk press avgörs det på måndag om övergången går igenom eller ej.


RYKTEN UT

Andreas Granqvist, Dynamo Kiev
I konkurrens med klubbar som Napoli och Galatasaray vann Dynamo Kiev till slut kampen om den svenske landslagsbacken. 6.8 miljoner euro blir prislappen.
2/1: Uppgifter kommer om att affären kan gå i kras. Idag presenterade den ukrainske klubben dessutom Dinamo Zagrebs Domagoj Vida, som också är mittback.

Ciro Immobile - Napoli, Palermo
Det ryktas om ett möjligt byte av spelare, där Napolis Eduardo Vargas isåfall skulle gå i motsatt riktning. Detta gäller framförallt säsongen ut.
19/12: Palermo är väldigt sugna på anfallstalangen.

Marco Borriello - Parma, Roma
Borriello har hamnat i interna konflikter med ledningen och nu ryktas han vara tillgänglig för transfer redan i vinterfönstret. Parma och Roma har visat intresse.

Emil Bjarnelind2013-02-02 11:30:00
Author

Fler artiklar om Genoa