Mercato inverno: Här är alla affärer
Rafael på väg till England?

Mercato inverno: Här är alla affärer

Vinterfönstret öppnas och Hellas Verona prikära läge gör att Setti och Bigon måste aktivera sig där. Här får ni reda på vilka som är på väg in och vilka som är på väga att lämna.



2 Februari

Vintermercaton är klar, så här ser det ut för Hellas Verona

In: Emanuelson (kontraktslös), Rebic - lån (Fiorentina), Samir - lån (Udinese), Marcone - lån (Trapani), Marrone - lån (Juventus), Furman - lån (Tolouse), Gilberto- lån  (Fiorentina), Stefanec - lån (Slovan Bratislava)

Ut: Márquez (Atlas), Calvano (Tuttocuoio), Spezzani (Ischia), Matuzalém (Miami), Zaccagni - lån (Cittadella), Rafael . lån (Cagliari), Sala (Sampdoria), Hallfredsson (Udinese), Valoti - lån (Livorno)

Med andra ord fick Ionita vara kvar neb Setti och Bigon övergav sin strategi med att köpa spelare som i somras utan tog de flesta på lån. Pengarna de fick för Sala och Hallfredsson täcker de röda siffrorna. 
En riktig fattigmans mercato med andra ord, men Hellas är inte direkt jätteheta på marknaden så konstigt är det inte.


30 Januari

Nu börjar det hända saker - men inte in i klubben utan ufrån klubben.
Helt plötsligt bara visslar det in förfrågningar om spelare  
Sala är redan i Genoa för att kolla med Sampdoria. 5milj€ vill de lägga. Setti vill h mer då de ska betala 30% till Hamburg.
Ionita jagas stenhårt fortfarande av Sogliano - mannen som jämmtade honom från Schweiz till Verona. 
Moras jagas också av samma klubb.
Sen, det kanske mest överraskande, Udinese sägs lagt ett bud på 1milj€ på Hallfredsson. 
Hallfredsson belv alltså sent igår klar för Udinese. Affären gick snabbt  och beräknat gå på 1 milj €. Udinese har saknat just den typen av spelare på mittfältet och med tanke på Hellas situation var det inte mycket att vänta på.


27 Januari

Luca Marrone - De forna Juventuslöftet - är i Verona för att teckna ett lån säsongen ut. Luca såg som en av påläggskalvarna i Torino-klubben men har fått sin karriär stagnerad. Han var nu under hösten utlånad till Carpi där han fick varierat med speltid - mycket pga av skada. Tänkt att han ska ta Vivanis plats nu när han kommer vara borta ett tag. Även Sampdoria jagade 25-åringen men med Hellas tunna trupp så känns speltid garanterad i Verona för honom.


26 Januari

Cagliari och Hellas Verona har kommit överens. målvakten Rafael går till ö-klubben på lån säsongen ut.
Efter att Hellas gjort klart att Gollini kommer vara förstaalternativet blev det inte mycket annat att välja på för omdiskuterade men nu legendariska Gialloblúmålvakten. Han kommer nu hjälpa Cagliari att komma tillbaka till Serie:A omgående.

Hellas har tagit in en reserv i Richard Marcone - närmast spelat i Vicenza - på lån från Trapani. Bara läkarundersökningen återstår.

21 Januari

Setti & Bigon har haft lite aktivitet förra veckan. Bl..a har en ung mittback från Granada tecknat på ett löån med utköpsklausul. Samir Caetano de Souza Santos heter det brasilianska löftet. Han är född 94 och går under artistnamnet Samir. 
Han är mittback och kommer således konkurrera med bl.a Helander om att spela. 

Annars är en gammal Del Neri - bekanting intressant. Milos Krasic - den gamla Juventusspelaren som nu hynnit bli 31 år står enligt rykte utan kontrakt (enligt transfermarkt har han kontrakt med Lechia Gdansk till 2017). Serben har hunnit turnera i Bastia och Fenerbache också.
Nu skulle eventuell flytt inte bli aktuell förrän i sommar eftersom Hellas har fyllt kvoten med icke-EU spelare för säsongen. Och i Serie:B lär han knappast vara aktuell.

14 Januari

Hellas har gjort klart med sitt andra nyförvärv den här vintern. Det är anfallaren Ante Rebic som kommer på lån från Fiorentina. Den 23-årige kroaten fick inte många minuter hos Viola efter att ha varit på en ganska misslyckad ejour i Red Bull Leipzig förra säsongen. Han ska väl mer ses som en uppbackning till Pazzini.

Annars söker Bigon och ledningen en central mittback. Den forne Arsenal och Milan-spelaren Senderos ligger numer närmast tillhands.

Ledningen förnekade också att de kommer sälja Moras till Spezia.

9 Januari

Bigon fortsätter att kolla backar. Nu har han lämnat engelska kanalen och kollat till unge Lindsay Rose i Lyon.
Den 23 årige mittbacken skulle i så fall vara aktuell för ett lån till. 
Han har inte hunnit med så många seriematcher för sin franska klubb så här långt utan det har sträckst sig till en enda 90 minutare.
Dock osäkert syftet då just det är en stabil, rutinerad mittback som laget sucktar efter.

På försäljningsfronten är det klart nu att Matuzalem lämnar. Han och Hellas har gjorde en ömsesidig överneskommelse (enligt Hellas officiellt ska sägas) att avlsuta kontraktet. Brasilianaren forstätter troligtvis vidare i USA och MLS.

6 Januari

Marquez har lämnat laget och klubben står bara med 3 egentliga mittbackar (Helander, Moras och Bianchetti).
Nu har enligt journalisten Pedullá Bigon ögonen i England.
Bl.a. är belgaren med det italienskklingade namnet Pocognoli under uppsikt. Han har inte fått en enda spelminut den här säsongen i sitt West Bromwich Albion. Rättare sagt, han har inte spelat en enda A-lagsmatch under hela  2015 och har för det mesta inte ens fått plats på bänken så hans intresse för flytt vore stort.

En annan som är intressant är Giuseppe Bellusci i Leeds. Leeds president Cellino har dock sagt att det kommer kosta minst 5-6 miljoner  € att lösa ut honom. Tveksamt om Setti på de pengarna just nu.

4 Januari

Ett målvaktsbyte ser ut att kunna vara på gång. Unge Agazzi skulle lämna Middlesbrough och klubben skulle få Rafael i stället.
Det är ett byte som var påtänkt redan under Soglianos tid.
Dock har Rafaels agent Santos dementerat det hela.

Om det skulle vara så att Rafael lämnar så söker Bigon en förstakeeper, vilket dessa namn är under uppsikt: Berisha, Mannone och Pegolo.

29 December 2015

Enligt Di Marzio har Hellas Verona gjort klart med sitt första nyförvärv för 2016,
Det är den förre Ajax, Milan och Romaspelaren Urby Emanuelson som kommer. Den holländske vänsterbacken har varit kontraktslös sen han lämnade Atalanta i somras och har varit "hemma" och tränat med Ajax under hösten.
Del Neri vill främst använda 29-åringen som komplement till Souprayen, som skrivit in sig på skadelistan. 


25 December 2015

Många rykten är igång redan nu men två saker är klara. Rafa Marquez har lämnat Hellas Verona och förra spelaren Iturbe har lämnat Roma för Bournemouth på lån med utköpsklusul. För Maquez ryktas klubben få 500.000 € och detsamma gäller även för Iturbe. Iturbes klausul gäller då att Roma kvalificerat sig för Champions League.

I och med att Marquez lämnade så står nu Hellas bara med tre mittbackar (Moras, Helander och Bianchetti) så där måste det fyllas på med en rutinerad och stabil kille.

 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2016-02-02 08:30:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora