Mercatons sista dag: Officiella övergångar
Ebagua till Catania.

Mercatons sista dag: Officiella övergångar

Följ i denna artikel vad som händer i Torino den sista dagen av vintermercaton.

Klockan 19:00 stänger transferfönstret.

19:20
Officiellt: Salvatore Masiello är en Torino-spelare till 30 juni 2013.

Officiellt: Torino lånar ut Ebagua till Catania, Pagano till Nocerina och Umberto Miello till Casale Calcio.

18:54
Nu händer det grejer sista halvtimmen. Ebaguas agent har twittrat ut att han är klar för Catania. I samma sekund kom bomben att Surraco är klar för Grosseto. Minuten efter det kom så nyheten att Pagano ser ut att hamna i Nocerina.

18:35
Enligt flera källor är Masiello nu en Torinospelare. Sportchefer har skakat händer och meddelat journalisterna på plats att överången är klar.

Ebagua ser tillslut ut att hamna i Catania. Varese vill inte ha ner honom till Sicilien men har tillslut fått ge sig. De tre klubbarna sitter i detta nu och gör klart övergången.

Värre är det med Pagano och Gasbarroni som Petrachi ser ut att misslyckas med att hitta nya klubbadresser.

17:22
Mindre en två timmar kvar och flera affärer ska förhoppningsvis i hamn. Torino och Bari sitter just i möte om att lösa en övergång för Salvatore Masiello. Gazzettan har även rapporterat att Torino försökt göra en värvning av Novaras Jeda.

Ut handlar det mycket om Ebagua. Catania ska vara nära men Varese, som äger halva Ebagua, ser hellre att man lånar ut Ebagua till Chievo där man själva vill värva in Granoche. Paganos alternativ är Nocerina och Gasbarroni ser inte ut att få någon ny klubb.

17:00
Nu har president Urbano Cairo anlänt till Ata Hotel Executive och han bekräftar till TMW att Bianchi inte kommer att lämna Torino. Men det gör troligen Ebagua, som ser ut att vara på väg till Catania på lån.

16:45
Klubbarna verkade vara överens men Bianchi ska ha tackat nej. Enligt rapporter som kommer från Toronews. Agenten Riccardo Bianchi säger till Toronews att övergången var riktigt nära men att Bianchi stannar i Torino.

14:45
Torino-experten Carlo Nesti twittrar:

Riccardo Bianchi, Rolandos agent, säger NEJ till Catania.

och

Sartori, sportchef i Chievo säger: “Vi har gett upp, men här säger alla att han går till Catania“.

Fortsättning följer...

10:10
En övergång till Brescia ska ligga närmast för Ebagua. Men Tmw skriver att Padova är intresserade av att byta Daniele Cacia, den tidigare Lecce-anfallaren, mot den 25-årige nigerianen.


Daniele Cacia.

Det är ingen mercato utan att kapten Rolando Bianchi ryktas vara på väg bort från Torino. Sky uppger att Catania, med Pietro Lo Monaco i spetsen, jagar Torino-anfallaren efter att ha sålt Maxi Lopez till AC Milan. President Cairo kräver fyra miljoner euro för spelaren. Enligt La Stampa är Cesena och Chievo också intresserade av Torino-kaptenen.

00:00
Från Milano och Ata Hotel Executive: Tre spelare ser ut att lämna Torino. Det är Pagano (Nocerina och Gubbio), Ebagua (Chievo Verona, Cesena, Brescia och Padova) och Gasbarroni (Serie B-klubbar).

Sen ska sportchef Gianluca Petrachi försöka knyta åt sig vänsterbacken Salvatore Masiello från Bari. Han har förövrigt samma Procuratore, Davide Torchia, som Cristian Pasquato.

Här är det tre spelarna som sportchef Petrachi letar nya klubbar åt:


Namn: Osarimen Ebagua
Ålder: 25 år
Position: Anfallare
Kontrakt: 30/6 2014 (delägd med Varese)
Marknadsvärde: 1.100.000 €
Procuratore: Graziano Battistini


Namn: Andrea Gasbarroni
Ålder: 30 år
Position: Mittfältare/Anfallare
Kontrakt: 30/6 2012
Marknadsvärde: 400.000 €


Namn: Biagio Pagano
Ålder: 29 år
Position: Mittfältare
Kontrakt: 30/6 2013
Marknadsvärde: 500.000 €

Pagano kommer förmodligen lånas ut, eftersom han behöver speltid och Mister Ventura ser honom ingå i framtidsplanerna. Det gör ju däremot inte Gas som länge stått utanför truppen. Men hans höga lön har varit ett problem när Petrachi försökt göra sig av med honom.

Ebaguas agent Graziano Battistini säger att spelaren älskar att spela i Torino och gärna vill stanna. Men tyvärr finns det ingen plats för honom. Många supportrar kommer vara ledsna över att se den egna produkten lämna Torino för andra gången.

August Hjalmarsson och Joel Olsson2012-01-31 19:20:00
Author

Fler artiklar om Torino