Nations League: Inför Bosnien - Italien
Belotti gjorde en bra insats mot Polen

Nations League: Inför Bosnien - Italien

Imorgon avgörs Grupp A i A-divisionen i Nations League. Italien möter Bosnien på bortaplan i den sista gruppspelsmatchen. Gli Azzurri har allt i egna händer för att säkra gruppsegern. Ett perfekt utgångsläge för hittills obesegrade Italien.

Gli Azzurri reser till Bosnien med vind i seglet. Under söndagskvällen besegrade man Polen på ett övertygande sätt och har inför onsdagens match allt i egna händer för att säkra seriesegern i Grupp A i Nations League. Senaste mötet mot Bosnien slutade 1-1 i premiären i Nations League. 
Italien har tidigare i Nations League haft problem med slutprodukten på sista tredjedelen. Även så mot Polen, men man lyckades få med sig tre poäng och gjorde två mål. Roberto Mancini har något bra på gång med laget. Hans mannar har inte förlorat på 21 raka matcher och med utgångsläget som Italien nu har, är det svårt att se att man inte tar chansen till gruppseger. Bosnien och sin sida är redan bortspelade från att spela i A-divisionen i Nations League nästa år. 

Italien kan med sitt snabba omställningsspel skada Bosniens försvar på samma sätt som man gjorde på Mapei Stadium i söndags mot Polen. Man måste bara ta vara på lägena som kommer att uppstå. Enligt uppgifter så kan Andrea Belotti vara indisponibel till start. Det är naturligtvis ett avbräck för Italien som redan tappat Ciro Immobile denna samling. 
Bosnien saknar sin bästa spelare Edin Dzeko, till vardags i Roma, på grund utav Covid-19. Men däremot har man fått tillbaka mittfältaren Miralem Pjanic, som förstärker ett redan starkt mittfält. Tittar vi ur svenska ögon kommer vi troligtvis få se Malmöfödda mittbacken Dennis Hadžikadunic från start. Som kan få chansen från start då Malmös Anel Ahmedhodzic stannat hemma i Sverige. 

Förutsättningarna för Italien är klara. Vid seger är man gruppsegrare och klara för slutspel. Vid ett oavgjort resultat krävs det att Nederländerna inte går segrande ur deras match mot Polen för att säkra segern i gruppen. En eventuell förlust kan även det räcka för att vinna gruppen. Men då behöver vi se ett oavgjort resultat mellan Nederländerna och Polen. Italien och Nederländerna kommer då hamna på samma poäng. Då tillämpas inbördes möten där Gli Azzurri har en seger och ett kryss mot Nederländerna vilket räcker för avancemang. 

Italien kommer även denna gång att få klara sig utan förbundskaptenen Roberto Mancini på bänken då han fortfarande testats positivt för Covid-19. Assisterande förbundskapten Alberico Evani kommer leda laget i sista gruppspelsmatchen. När det kommer till elvan har Corriello dello Sport gått ut med att man testat Stephen El Shaarawy tillsammans med Domenico Berardi och Kevin Lasagna i anfallet. Oklarheter om Alessandro Florenzi kan spela matchen, vilket i sin tur öppnar upp för att Giovanni Di Lorenzo kan vara aktuell för en startplats. Rykten om att Federico Bernadeschi testas i en roll som “falsk nia” har också florerat, om Andrea Belotti inte skulle komma till start. Men vi får hoppas att Belotti kommer till start då han gjorde en bra insats mot Polen senast. 

Jag hoppas att Italien ställer upp så här (4-3-3):

Gianluigi Donnarumma

Alessandro Florenzi
Alessandro Bastoni
Fransesco Acerbi
Emerson Palmieri

Manuel Locatelli
Jorginho
Nicolo Barella

Lorenzo Insigne
Andrea Belotti
Stephen El Shaarawy


Bosnien ställde senaste matchen upp så här och tror de kommer ställa upp liknande imorgon (4-1-4-1):

Ibrahim Sehic

Darko Todorovic
Dennis Hadzikadunic
Sinisa Sanincanin
Sead Kolasinac

Gojko Cimirot

Edin Visca
Miralem Pjanic
Rade Krunic
Amer Gojak

Armin Hodzic



TV: C More
När: Onsdag 20:45
Var: Grbavica Stadium, Sarajevo
Domare: Artur Soares Dias
Tips: 0-3

Linus Fogelblad2020-11-17 15:33:00
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger