Publikfest när Hellas gick vidare i cupen
Ett stabilt Hellas tog sig vidare i Coppa Italia. Foto: hellasverona.it

Hellas Verona kvalificerade sig för nästa runda i Coppa Italia efter stabila 3-1 på hemmaplan mot Ascoli inför storpublik.

Nye strikern Mboula inledde målskyttet efter slarv i Ascoliförsvaret. Ensam med målvakten avslutade Barca-produkten iskallt och Hellas fick en bekväm start på matchen. Annars så stabile Montipó i Hellas-kassen gav dock matchen lite nerv i slutet på första halvlek när han var ute och hängde tvätt i straffområdet och rev ner en Ascolispelare istället för att träffa bollen. Forte utnyttjade kvitteringsmöjligheten på bästa sätt för gästerna.

Nerven höll inte i sig särskilt länge. Gialloblú lyckades ta ledningen igen precis innan halvleksvilan. Efter en frisparksretur var Dawidowicz påpassligt framme och satte 2-1. Redan i första minuten i andra halvlek var det Hellas tur att få straff efter handboll i straffområdet. Djuric gjorde inga misstag från straffpunkten och fastställde slutresultatet till 3-1.

Tränaren Baroni var förhållandevis nöjd med lagets insats men ser utvecklingspotential.
-Laget började bra och kom ut starkt. Efter ett tag blev vi låga och lät motståndarna komma in i matchen, något vi måste bli bättre på att undvika i framtiden. I andra halvlek öppnade vi aggressivt igen och vann mycket boll och hade även ett bättre passningsspel. Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas men rent fysiskt gjorde vi en bra match, säger il mister efter slutsignalen.

Publiksiffran för kvällen skrevs till 8746 och Curva Sud var slutsåld. Den högsta publiksiffran på en Coppa Italia-match på nio år och Baroni var klart imponerad av inramningen i sin första tävlingsmatch som huvudtränare för Hellas.

-Det är fantastiskt. Jag känner till staden och supportrarnas passion sedan länge. Ett av våra mål är att ge publiken energi med vårt spel. De måste känna att de alltid har ett lag framför sig som ger allt i alla lägen.

Hellas ställs mot Bologna i sextonsdelsfinalen i november.

HELLAS VERONA (3-4-2-1): Montipò; Magnani (89 Patanè), Hien, Coppola; Terracciano (80 Amione), Hongla (71 Duda), Dawidowicz, Doig; Ngonge (71 Saponara), Mboula (89 Cisse); Djuric
Avbytare: Berardi, Perilli, Joselito, Ceccherini, Diao, Cabal, Cazzadori
Tränare: Marco Baroni