2019-01-12 17:00

Filippinerna - Saudiarabien
0 - 2

TIM Cup: Genoa-Hellas Verona 2-5 e str (1-1 efter full tid och förlängning)

Coppa Italia skulle sparkas igång. Fansen hoppades på en enkel resa vidare till nästa omgång. Så blev det inte riktigt. Trots kraftigt bollinnehav och många chanser som borde resulterat i mål så lyckades Hellas, genom ett straffavgörande, ta sig vidare till nästa omgång.

I första halvleken var det Genoa som hade bäst skärpa i spelet. Efter halvtidsvilan hade Hellas vaknat och spelade som ett nytt lag. En mållös förlängning ledde till ett straffavgörande där Genoas skyttar inte pallade trycket. Så skulle en kort sammanfattning sett ut.

Rossoblù hade konstant bollinnehav och skapade mängder med farligheter under den första halvtimmen. Därför ganska logiskt att Jankovic spräckte nollan i den 32:a minuten. Strax därpå hade Genoas kapten Rossi chansen att utöka ledningen, men nicken träffade stolpen och studsade utanför.

Den andra halvleken startade inte lika dominant till Genoas fördel. Hellas tog sig mer och mer in i matchen för var minut som gick. Tjugo minuter in i halvleken kom kvitteringen, då Sasa Bjelanovic nådde högst och prickade in 1-1.
Bortalaget fick nya krafter, medan luften gick ur hemmalaget. Tack vare ett byte då Immobile entrade planen så vaknade Genoas anfall igen. Dock resulterade det inte i något mål och matchen gick till förlängning.

I förlängningen hade båda lagen chansen att avgöra. Genoa genom en farlighet av Ciro Immobile, men Hellas skapade två farliga lägen genom Bjelanovic och Ribas. Ingen av spelarna lyckades förvalta sina chanser och ett straffavgörande väntade.

Hellas vann straffläggningen med hela 4-1. Det är under all kritik, sett ur ett Genoa-perspektiv. Rossoblù är därför utslagna ur cupen och vi får önska Hellas Verona lycka till i fortsättningen.

Nu får vi hoppas att De Canio lyckas samla sina mannar och hitta nya krafter innan serien drar igång den 26:e augusti, hemma mot Cagliari.