”Vi har den främsta cup-tränaren vid sidlinjen”

”Vi har den främsta cup-tränaren vid sidlinjen”

På onsdag är det dags för final i Europa League. Sevilla möter Roma på Puskás Aréna i Budapest. Vi har tagit tempen på redaktionerna för att höra tankarna inför matchen. Här: Roma-redaktionens Melker Gadd.

Hur går tankarna inför finalen?
Det är nervösa tankar eftersom våran kortsiktiga framtid står på spel. Om vi vinner blir vi europamästare för andra året i rad och kvalificerar oss till CL. Om vi förlorar har hela ligaspelet vaskats bort för ingenting, dessutom finns risken att vår bästa spelare Paulo Dybala lämnar på grund av en klausul. En spelare som kräver CL-spel. 
Men framförallt tar vi två steg tillbaka i presidentfamiljen Friedkins-projekt. Därför att vi investerat för CL-spel och byggt upp en galen entusiasm kring klubben som jag har svårt att se fortsätta på samma nivå ifall Roma spelar ECL till nästa säsong, med antagonist Lazio i CL samt före i tabellen. 

Hur går snacket bland supportrar?
Jag tror nervositeten gällande finalen (besvarad i frågan ovan) gäller för de flesta. Men generellt är förtroendet för Jose Mourinho enormt i Rom. Så även vid förlust och ett grovt misslyckande kommer Olimpico backa Lo Special One. 

Vad blir viktigt i matchen?
Klara av pressen och inte vika ner sig för trycket. Hela vårsäsongen har riktats mot den här matchen och det är nu allt ska avgöras. Sevilla är mesta mästarna i Europa League och det förtjänar förstås respekt, oavsett om X antal spelare inte längre finns med sedan senaste segern. 

Vad talar för Roma?
Att vi visat störst mentalitet och motivation av alla till att lyfta titeln i Budapest. Roma spelar inte sin sjunde EL-final som Sevilla, utan våran först och titeln hävdar jag betyder mer för oss. Sedan har vi den främsta cup-tränaren vid sidlinjen som kommer att offra allt. Och till sist har vi slagit ut flera skickliga lag genom turneringen som alla haft olika spelsätt (Real Sociedad, Feyenoord, Salzburg och Bayer Leverkusen). 

Hur laddar du upp inför matchen?
Jag befinner mig på plats och kommer troligtvis ladda upp i Budapests stadspark som blivit samlingspunkten för alla Romanisti innan finalen. 

Hur slutar matchen?
Jag vågar tyvärr inte tippa, bad luck...

Vi tackar Melker Gadd för pratstunden och önskar honom och hans Roma lycka till.

SvenskaFans.com2023-05-30 21:00:00
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger