Alexis Lafreniere förnyar med Rangers
Alexis Lafreniere skriver på nytt kontrakt med Rangers

Alexis Lafreniere förnyar med Rangers

En viktig pusselbit faller på plats, ett envist frågetecken rätas ut. Framtidsnamnet Alexis Lafreniere sätter bläck på pappret och kommer att spela i New Your Rangers även nästa säsong.

Alexis Lafreniere, förstavalet i 2020 års draft, har länge varit ett frågetecken gällande Rangers offseason. 


Förhandlingarna med "Laf", som blev restricted free agent i somras har dragit ut på tiden, något som varit en stor snackis bland journalister och fans senaste veckorna.
Nu är det dock klart att 21-åringen skriver på ett tvåårskontrakt med blåskjortorna värt 2,325 miljoner dollar per säsong. 



Kontraktet ska förmodligen tolkas som en "sista chans" för Lafreniere, som trots sin höga prospect-status inte riktigt levt upp till förväntingarna.
Om säsongen 23-24 blir ett bakslag för Lafreniere är det inte omöjligt att Rangers väljer att trejda bort honom redan nästa sommar. 


Lafreniere har under sin tid i Rangers spelar 216 grundseriematcher och stått för 91 poäng. 


Kritiker, och även ers undertecknad, har dock tidigare påpekat att Lafreneier inte fått tillräckligt bra chanser i Rangersutan ofta gömts undan i tredjelinan.
Förhoppningsvis var en del av förhandlingarna att Laffe ska tas på lite större allvar av Rangers-organisationen. Att New York Rangers nu anställt Michael Peca som assisterande är även det ett positivt tecken som kan tyda på att man verkligen satsa på ungdomarna i laget. 

Karla Lindahlkarlanderslindahl@gmail.com2023-08-24 11:19:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers