6 - 2

"Blir glad över kampviljan hos alla spelare"

Spaningslista från Rangers klara seger mot Tampa Bay.

Upp till bevis

Final i Eastern Conference. Vem hade trott att New York Rangers skulle nå såhär långt? Det var förmodligen inte allt för många personer, förutom dem själva. I den här matchserien väntar de dubbla regerande mästarna Tampa Bay. Tampa är ett väldigt starkt lag och förtjänar respekt. Under den här säsongen har dock Rangers faktiskt inte haft några större problem i matcherna lagen emellan. Faktum är att New York har vunnit samtliga matcher. Det var dock i grundserien och nu när det är slutspel blir det annorlunda. Vi kan konstatera att det lär bli en väldigt spännande matchserie, där de båda lagens stjärnmålvakter Igor Shesterkin respektive Andrei Vasilevskiy kommer att spela avgörande roller. Mitt tips blir ändå att Rangers tar hem den här matchserien med 4-2 i matcher.

Tidigt ledningsmål

1:11. Så lång tid tog det innan New York Rangers hade gjort matchens första mål. I en flygande omställning var det Mika Zibanejad som mycket kyligt frispelade radarpartnern Chris Kreider. I ett fritt läge mot målvakten Vasilevskiy gjorde Kreider det han skulle och prickade in 1-0 för hemmalaget. Det är alltid skönt med ett tidigt mål och viktigt att just den här duon får ligga bakom ännu ett mål.

Rörigt

Sex minuter efter Rangers 1-0, kvitterade Tampa Bay till 1-1 genom superstjärnan Steven Stamkos. New York visade upp ett väldigt rörigt försvar, då de hade flera lägen att få ut pucken ur egen zon utan att lyckas. Gästerna tog alltså tillvara på detta på bästa möjliga sätt och Stamkos hårda skott pangades in bakom en delvis skymd Shesterkin. Efter den tidiga ledningen, var det här ett surt mål för Rangers att släppa in.

Dubbla mål

Efter 7:50 i den andra perioden gjorde Rangers 2-1 efter att förstakedjan låg bakom ytterligare ett mål, den här gången med Frank Vatrano som målskytt. Den glädjen varade inte ens i en minut, då gästernas Ondrej Palat kvitterade till 2-2. Två mål inom loppet av en minut alltså och fler skulle det bli innan perioden var över.

Kidsen levererar

Rangers numera berömda kids-kedja, med Filip Chytil, Alexis Lafreniere och Kaapo Kakko låg bakom dubbla mål och såg till att laget åter var i förarsätet och gick upp till en 4-2 ledning. Båda dessa mål gjordes av Chytil. Det var två vackra mål, där den här formationen vid båda tillfällena bjöd på en bländande hockey som förvirrade Tampa Bays försvar. Den här ledningen stod sig under resterande del av den andra perioden.

Stjärnan i målprotokollet igen

Artemiy Panarin har växt ut till att bli en framspelare av yttersta världsklass, men i den här matchen sköt han in sig i målprotokollet igen. Efter endast 30 sekunder i den tredje perioden var det just han som ökade på lagets ledning till 5-2, efter att ha blivit fint framspelad av Andrew Copp.

Mål i powerplay

Efter 06:06 i den tredje perioden gjordes nästa mål i matchen och även den här gången var det New York som gjorde det. I powerplay var det Mika Zibanejad som pangade dit 6-2 från sin sedvanliga position vid den vänstra tekningscirkeln och som så många gånger tidigare blev han framspelad av Artemiy Panarin. Vid det här tillfället vågade jag påstå att matchen var avgjord.

Igors hyllning

Att Igor Shesterkin är älskad av publiken i Madison Square Garden är knappast någon nyhet. I den tredje perioden skanderades “Igor är bättre”, vilket var en pik till Andrei Vasilevskiy i Tampa Bay. De båda ryska stjärnmålvakterna är otroligt viktiga för sina lag och det är inte helt fel att tänka att den målvakt med bäst form kan ta hem hela matchserien på egen hand till sitt lag.

Seger

New York Rangers vinner den första matchen mot Tampa Bay med de klara siffrorna 6-2. Det må visserligen ha varit en spelmässigt ganska jämn match, men hemmalaget var betydligt mycket farligare och mer effektiva i sitt anfallsspel och vinsten var rättvis. Det var en väl genomförd match av Rangers och man blir glad över kampviljan hos alla spelare. Både de yngre och mer etablerade spelarna presterar på en bra nivå och det märks tydligt att de inte är nöjda med att ha tagit sig såhär långt, utan nu vill de nå ännu längre.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-06-02 06:48:00