2022-05-06 01:00

NY Rangers - Pittsburgh
5 - 2

"En bra kväll för både spelare och supportrar"

"En bra kväll för både spelare och supportrar"

Spaningslista från Rangers psykologiskt viktiga seger i match 2.

Saknade spelare 

Inför den här matchen saknade båda lagen en varsin viktig spelare. I gästande Pittsburgh utgick Rickard Rakell med en hjärnskakning i det förra mötet och var således inte aktuell för spel den här gången. I Rangers saknades den viktiga backen Ryan Lindgren, som var frånvarande på grund av en underkroppsskada. 

Onödig utvisning 

I matchens inledning drog New Yorks svenska back Patrik Nemeth på sig en utvisning för cross checking. Det var en väldigt onödig utvisning och det är tyvärr inte första gången som Nemeth drar på sig den här typen av utvisningar. Lyckligtvis för både han och lagets del, blev det inget insläppt mål under tiden i boxplay. 

Hemmalaget inleder målskyttet igen 

Även den här gången var det Rangers som gjorde matchens första mål. Ett framgångsrikt byte av lagets andrakedja resulterade i att Artemiy Panarin spelade fram till målskytten Andrew Copp efter 06:50. Målet innebar att Copp nu har gjort 20 (10+10) poäng på sina 18 spelade matcher i New York Rangers. 

God form 

Hemmalagets ledning blev inte långvarig, då Pittsburghs Jake Guentzel kvitterade till 1-1 bara ett par minuter senare. Det var Guentzels tredje mål i den här matchserien och visst är det en spelare med god form. Det blir viktigt för Rangers att inte ge honom för mycket utrymme, då det lätt kan straffa sig. 

Tillbaka till förarsätet 

I inledningen av den andra perioden fick hemmalaget chansen att spela powerplay och det skulle komma att ge resultat. Adam Fox befann sig på sin position som point och lade ner pucken mot mål. Ryan Strome var placerad tätt framför målet och kunde styra in pucken. Även Artemiy Panarin fick en assistpoäng vid det här målet. Ett viktigt mål för Rangers som alltså innebar 2-1 på tavlan och därmed var laget tillbaka i förarsätet igen. 

Stjärnleverans 

När lite mer än halva matchen hade spelats, var det dags för nästa mål i matchen och det var återigen hemmalaget som gjorde det. Chris Kreider gjorde 3-1 på ett sätt som är lite typiskt honom, då han åkte in framför mål och styrde in pucken som Frank Vatrano hade dragit iväg. Kreider fortsätter därmed sin goda vana den här säsongen med att göra mål. 

Poängmakare 

I den tredje perioden gjorde både Artemiy Panarin och Frank Vatrano mål för Rangers. Målen innebar att båda spelarna därmed hade gjort 3 poäng vardera i den här matchen. Det är viktigt för New Yorks del att det finns spelare som kliver fram när det gäller nu under slutspelet och producerar poäng. Det ansvaret verkar både Panarin och Vatrano vara beredda att ta. 

God stämning 

Publiken i Madison Square Garden har verkligen längtat efter att få uppleva slutspelshockey igen. Det är en fantastisk stämning bland de närvarande och det är något som märks hela vägen hem till tv-soffan i Sverige. Fansen gör verkligen vad de kan för att försöka leverera energi till spelarna. Det är underbart att se! 

Seger 

New York Rangers vinner tillslut den här matchen med 5-2 och det var en bra seger. Laget klev fram när det gällde och spelade bra när det behövdes som mest. Det hjälper ju såklart till att de har sin stjärnmålvakt Igor Shesterkin också. Även i den här matchen fick Igor göra många räddningar och det är väldigt roligt att se hur hans sagolika säsong fortsätter. Det var helt enkelt en bra kväll för både spelare och supportrar.
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-05-06 06:34:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers