"Fansen kan räkna med mycket dramatik"
Mika Zibanejad klev fram och levererade när det behövdes som mest.

Spaningslista från Rangers viktiga seger mot Carolina.

Kniven mot strupen?

Det står 2-0 i matcher till Carolina Hurricanes när matchserien nu vänder till New York och Madison Square Garden. Carolina har bjudit Rangers på ett jobbigt motstånd, precis som det förutspåddes. När laget nu får chansen att spela inför sin publik hemma i New York, är det lite med kniven mot strupen. En förlust skulle innebära ett mycket jobbigt 0-3 underläge i matchserien och det hör inte till vanligheterna att ett lag lyckas vända på en sådan situation.

Mika kliver fram

Ska New York ha en chans att vinna den här matchserien, krävs det att lagets stjärnor kliver fram och visar vägen. Efter 11:54 i den första perioden gjorde Mika Zibanejad just det och tryckte dit 1-0 i powerplay från sin sedvanliga position i den vänstra tekningscirkeln, när gästernas målvakt Antti Raanta inte hängde med i sidledsförflyttningen. Assistpoäng till Artemiy Panarin och Adam Fox. Ett psykologiskt viktigt ledningsmål och nödvändigt att de producerar i just den här spelformen.

Dubblad ledning

Efter 05:55 i den andra perioden var det dags för Rangers skyttekung för säsongen, Chris Kreider, att göra mål. Kreider utnyttjade att Carolinas försvarare Tony DeAngelo hade tappat sin klubba på bästa möjliga sätt och snärtade snyggt upp pucken i krysset. 2-0 på tavlan och det var ett vackert mål från en spelare som är så viktig för laget.

Målvaktstavla

Även den bäste kan göra misstag och den här gången var det New Yorks stjärnmålvakt Igor Shesterkins tur. 2-1 målet från Carolinas Nino Niederreiter, bara ett par minuter efter Kreiders 2-0, var inget annat än en målvaktstavla. Det lätta skottet på backhand från Niederreiter borde Shesterkin ha tagit hur lätt som helst och det syntes på honom att han var besviken på sig själv.

Målen som räknas

Carolina ledde skottstatistiken klart efter två spelade perioder, men det var Rangers som ledde i målprotokollet med 2-1 och det är ju trots allt det som räknas. Matchen i sig var oerhört jämn och det var mycket som pekade på att det skulle bli en dramatisk avslutning.

Burop

Carolinas back Tony DeAngelo fick matchen igenom utstå väldigt mycket burop från publiken i Madison Square Garden. Den före detta Rangersspelaren lämnade klubben under mycket uppmärksammade former, då han bland annat bråkade med en lagkamrat. Det var med andra ord kanske inte så konstigt att han fick alla dessa burop riktade mot sig. Om det påverkade honom eller ej låter jag vara osagt.

Seger

New York Rangers vinner tillslut den här matchen med 3-1, efter att den defensiva kuggen Tyler Motte avgjort tillställningen med sitt mål i tom bur. Matchen var oerhört jämn och hade egentligen kunnat sluta hur som helst. Carolina hade som tidigare nämnt ett övertag med skotten, men Rangers målvakt Shesterkin presterade verkligen på topp i den här matchen och gjorde flera viktiga räddningar. Målvaktstavlan var väl egentligen det enda stora misstaget han gjorde och lyckligtvis var det inget avgörande moment för matchen. Han förtjänar mycket beröm för sin totala insats. New York genomförde matchen som lag på ett bra sätt och det går inte att protestera emot att de i slutändan står som segrare. I och med detta resultat reducerar Rangers matchserien till 2-1 och fansen kan räkna med mycket dramatik även i fortsättningen.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-05-23 00:57:00