Landsjö: Är Metropolitan Division tuffare än på länge?

Det är en fråga som är värd att ställas. Divisionen i den östra konferensen har sannerligen fått sig en rivstart med skrällar som ett sistaplacerat Islanders eller Devils på slutspelsplats. Lägg därtill Rangers starka start som just nu har vunnit tre raka matcher och placerar sig på en fjärdeplats i hela ligan.

Det stämmer. Bara Washington, Carolina och Florida har inlett säsongen bättre rent poängmässigt än laget från Manhattan. Märkbart är att två av dessa lag tillhör Rangers division, det vill säga Metropolitan. Många, inklusive jag själv trodde att Rangers skulle få det tufft att knipa en slutspelsplats med så starkt motstånd i divisionen. Däremot ansåg jag Islanders och Penguins som de kanske två starkaste lagen. De har totalfloppat och ligger åtta, respektive sjua i Metropolitan. Även Philadelphia Flyers trodde jag skulle vara med i toppen, men de har placerat sig på en sjätteplats i skrivande stund. 

Jag är väl medveten om att det bara spelats 13-14 matcher och att vi har mer än 60 matcher kvar att spela, men visst är det en intressant start? Topplagen funderar eventuellt på att göra förändringar medan underdogsen fortsätter tugga på. Kan Barry Trotz få ordning på sin beryktade lagmaskin och kan Mike Sullivan få ordning på sitt lag med Crosby i spetsen? Det blir lättare sagt än gjort när resterande lag ser betydligt starkare ut än vad många trodde.

Med två av ligans yngsta lag trodde många att det kanske krävdes något ytterligare år för att få Rangers och Devils att bli slutspelskraftiga. De har dock visat upp en otrolig start med ett bitvis strålande spel. Motbevisar tvivlarna match efter match och vill verkligen visa att de har med topplagen att göra. Även Columbus har presterat betydligt bättre än förväntat då de ansågs som en stark kandidat till sistaplatsen i divisionen. De befinner sig nu på en femteplats, bara en poäng bakom Devils.

Det behöver inte sägas att Metropolitan är tuff, för det är ofta en av de tuffaste divisionerna av de fyra existerande. Däremot är den redan svåra divisionen ännu tuffare än vad den varit på länge i mina ögon. Lag med äldre och rutinerade storstjärnor varvas med unga lag och sina lovande talanger. Vi får se hur tabellen ser ut efter 82 matcher, men nu är det bara att njuta av den fantastiska konkurrens vi bevittnar på den östra sidan.
 

Erik Landsjöerik.landsjo@gmail.com2021-11-16 21:59:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers