Lias Andersson begär trade
Lias Anderssons tid i New York Rangers är över för den här gången.

Lias Andersson begär trade

Lias Andersson har haft en tung tid bakom sig i New York. Nu vill han lämna klubben och begär därmed en trade.

Lias Andersson draftades 2017 i runda 1 med val nummer 7 av New York Rangers. Eftersom att han blev draftad tidigt, så har klubben haft stora förväntningar på honom. Lias har dock haft svårt att på allvar slå sig in i laget.  

Det började bra. Säsongen 17/18 tog han klivet över till Nordamerika efter JVM. Han fick inleda med spel i farmarlaget Hartford Wolf Pack. Där visade Andersson upp ett positivt spel och organisationen var nöjda. I slutet av säsongen, då Rangers var bortspelade från chansen att nå slutspel, ville organisationen låta några av sina yngre förmågor få chansen i NHL under de återstående matcherna i grundserien. Lias Andersson gjorde NHL-debut hemma i Madison Square Garden och lyckades göra mål direkt. Resten av den säsongen gjorde han bara 1 poäng. Däremot bidrog han med ett positivt och energirikt spel, vilket gjorde att både organisationen och dess supportrar hoppades att detta skulle vara början på något stort. 

Sedan dess har det inte riktigt gått lika bra som många hade hoppats att det skulle göra. Han har i väldigt stor utsträckning blandat spel i Rangers, med att spela i klubbens farmarlag. Lias har under vissa perioder, när han väl har varit uppe i NHL, spelat bra. Det har dock inte varit någon jämn nivå i hans spel och det är just därför som Rangers har skickat ner honom för att stå på tillväxt i AHL. Vad detta beror på, finns det många teorier kring. Självklart har Lias själv ett stort ansvar för sin egen utveckling. Det största frågetecknet i den här historien, enligt många supportrar, får dock New York Rangers. Den här säsongen har till exempel Rangers coach David Quinn väldigt ofta vikt en forwardsplats till Brendan Smith, som egentligen är en back. Sådant ger väldigt konstiga signaler till klubbens unga spelare. Det borde ändå vara de unga spelarna man satsar på, med tanke på den ombyggnad som klubben befinner sig i. 

Situationen har, enligt Lias tycke, blivit ohållbar. Han vill därför bort från klubben och har begärt en trade. Oavsett vems “fel” det är, så är Lias Anderssons dagar i New York Rangers räknade för den här gången. 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952019-12-29 16:55:46
Author

Fler artiklar om NY Rangers